1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ekonomik Örgütler Platformu’na acil toplantı çağrısı
Ekonomik Örgütler Platformu’na acil toplantı çağrısı

Ekonomik Örgütler Platformu’na acil toplantı çağrısı

Cafer Gürcafer, “devletin kayıt dışılığı önlemeye yönelik yapacağı seyrüsefer harçlarının akaryakıta aktarılması” konusu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

A+A-

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, seyrüsefer ruhsatlarındaki kayıt dışılığının önlenmesine yönelik devletin başlattığı seyrüsefer harcının akaryakıta aktarılması çalışmalarının iş dünyasında endişelerin oluşmasına sebebiyet verdiğini belirterek, Ekonomik Örgütler Platformu’nu konuyu değerlendirmek üzere ivedi olarak toplantıya çağırdı.

Birlik, devletin kayıt dışılığı önlemeye yönelik yapacağı tüm çalışmalara destek verdiklerini, ancak bu çalışmaların fırsat olarak değerlendirilmemesini, amacını aşan bir çalışmaya dönüşmesi halinde de devletin karşısında olacaklarını bildirdi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, “devletin kayıt dışılığı önlemeye yönelik yapacağı seyrüsefer harçlarının akaryakıta aktarılması” konusu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Gürcafer, seyrüsefer ruhsatlarındaki var olan kayıt dışılığı önlenmesine yönelik devletin başlattığı çalışmaları, ekonomik yaşamı direk etkileyecek olması sebebiyle iş dünyasında endişelerin oluşmasına sebebiyet verdiğini kaydetti.

Özellikle milyonlarca liralık kesinleşmiş taahhütler altında olan müteahhitlik sektöründe fiyatlamayı etkileyecek herhangi bir düzenlemenin birçok anlaşmazlıkların yaşanmasına sebebiyet vereceği uyarısında bulunan Gürcafer, gerek devlet gerekse özel mukavelelerin hemen hemen hiç birinde yakıta gelecek herhangi bir zammın fark olarak verilmesi gibi bir hususun yer almadığına dikkat çekti.

Bu nedenle bu düzenlemenin amacını aşmamasına dikkat edilmesinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Gürcafer, şunları kaydetti:

“Yani kayıt dışılığın önlenmesine yönelik bir çalışma olmaktan çıkıp, devletin gelirlerinin artırılması için fırsat olarak değerlendirilmemelidir.

Böylesi bir durumun ülkede pahalılığa sebebiyet vererek zaten hassas olan ekonomik dengeleri alt üst edeceği aşikârdır.

Bu nedenle ekonomik örgütler, konu ile ilgili başlatılmış olan çalışma sürecine dahil edilmelidirler. Ekonomik Örgütler Platformu’nun (EÖP) bir üyesi olarak konuyu değerlendirmek üzere EÖP’ü ivedi olarak toplantıya çağırıyoruz.”

(tak)

Bu haber toplam 1396 defa okunmuştur