1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Eide, Denktaş ile görüştü
Eide, Denktaş ile görüştü

Eide, Denktaş ile görüştü

“Son haftalardaki görüşmelerin ardından daha da iyimser oldum”

A+A-

Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için sürdürülen müzakerelerde taraflara yardımcı olan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Genel Başkan Serdar Denktaş ile görüştü.

Espen Barth Eide, görüşmenin başında basına yaptığı açıklamada, müzakerelerde ilgi çekici bir aşamaya girildiğini, hemen hemen tüm konuların birbirleriyle bağlantılı şekilde görüşülmeye başlandığını kaydetti.
Müzakerelerde görüşülecek pek çok konunun daha bulunduğunu ancak sürecin başarı ile sonuçlanacağı konusunda umutlu olduğunu ifade eden Eide, “Bir süredir iyimserdim, ama son haftalarda yer alan görüşmelerin ardından daha da iyimser oldum” dedi.

Varılacak antlaşmanın her iki toplumun tüm kesimleri tarafından desteklenmesi gerektiğini de kaydeden Eide, bu çerçevede siyasi yelpazede tüm kesimlerin düşüncelerini almanın görevinin önemli parçalarından biri olduğunu söyledi.

Denktaş: “Bilgi sahibi değiliz... Şüphelerimiz var”

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş ise, müzakere süreci hakkında “çok fazla bilgi sahibi olmadıklarını”, bunu Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya da izah ettiklerini söyledi.

Denktaş, “Ne gelişmeler yaşanmakta olduğu konusunda siyasi partilerin bilgilendirilmesi gereklidir” dedi.
Serdar Denktaş, sürecin Kıbrıs sorununa çözüm getirecek bir antlaşma ile sonuçlanması konusunda ise “şüpheleri bulunduğunu” söyledi.

Müzakerelere destek vermek istediklerini ancak, desteklerini beyan etmeden önce gelişmeleri öğrenmeleri gerektiğini kaydeden Denkaş, “Kıbrıslı Türklerin beklentilerinin karşılanması durumunda, destek verenlerden olmak istiyoruz” dedi.

Denktaş, süreçte Kıbrıslı Türklerin ekonomik durumunun çok önem arz ettiğini, çünkü Kıbrıs Türk ekonomisinin diğer ülkelerin ekonomileriyle rekabet edecek durumda olmadığını düşündüğünü söyledi.

Denktaş ile Eide’nin görüşmesinde DP-UG Genel Sekreteri, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ile Dışilişkiler Sekreteri Serhat Kotak da hazır bulundu.

Bu haber toplam 1110 defa okunmuştur