1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Eğitimde önemli adım
Eğitimde önemli adım

Eğitimde önemli adım

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu işbirliğinde yeniden gözden geçirilen “ Kişisel ve Sosyal Becerileri Geliştirme Kılavuzu” müfredata girdi.

A+A-

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu işbirliğinde yeniden gözden geçirilen “ Kişisel ve Sosyal Becerileri Geliştirme Kılavuzu” müfredata girdi.

KKTC orta eğitim gençliği arasında sigara, alkol ve diğer psikoaktif madde kullanımının önlenmesine yönelik olarak hazırlanan kitap, 9’uncu sınıflara ders olarak verilecek.

TDP Lefkoşa Milletvekili, Prof. Dr Mehmet Çakıcı tarafından 2000 yılında kaleme alınan kitap, Yardımcı Doç. Dr. Asuman Bolkan, Okul Psikoloji Danışmanı Aysel Çeliktaşlılar ve Uzman Psikolog Süreyya Geylan tarafından yeniden düzenlendi.

Kitabın Eğitim müfredatına girmesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nda düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Basın toplantısında Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, kitabın yazarı TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı ve Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu hazır bulundu.

BEROVA: “KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUNMADA EĞİTİM ÖNEMLİ”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, uyuşturucu kullanımının son yıllarda gençler arasında arttığına işaret ederek, Bakanlık olarak bu soruna çare bulmak için çalıştıklarını anlattı.

Kötü alışkanlıklardan korunmak için eğitimin önemine işaret eden Bakan Berova, uyuşturucu ile mücadeleye ilişkin bir kitabın ilk kez eğitim programına alındığını vurguladı.

Kitap çalışmasının 3 hükümet döneminde devam ettiğini dile getiren Berova ” Bu kitap ile gençler kötü alışkanlıklara karşı sorgulayacak, sorgulatacak, ‘hayır’ diyebilen nesiller yetişecek” dedi.

ÇAKICI: “UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TARİHİ ADIM”

Mehmet Çakıcı ise konuşmasında, uyuşturucu konusunda böyle bir müfredat çalışmasının dünyada da pek örneği olmadığını anlattı.

Bu kitabın müfredata girmesini, uyuşturucuyla mücadelede tarihi bir adım olarak niteleyen Çakıcı, katkı koyanlara teşekkür etti.

Uyuşturucuyla mücadele konusunda bir eğitim programına ihtiyaç duyulduğunu 20 yıldır söylediğini ifade eden Çakıcı, uyuşturucuyla mücadelede eğitimin önemini vurguladı.

KARAOKÇU: BUNDAN SONRAKİ ADIM İLKOKUL VE ORTAOKULLARA YÖNELİK…”

Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, toplantıda yaptığı konuşmada, uyuşturucuyla mücadele konusunda yürütülen çalışmalardan bahsetti.

Madde bağımlılığı konusunun müfredata girmesi için yürütülen çalışmaların sonuç verdiğini anlatan Karaokçu, sürece katkı koyanlara teşekkür etti.

Bundan sonraki adımın ilkokul ve ortaokullara yönelik çalışma yapmak olduğunu dile getiren Karaokçu, en kısa zamanda bu çalışmaları da hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

(tak)

Bu haber toplam 1580 defa okunmuştur