1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Dürüst, Harmancı’yı kabul etti
Dürüst, Harmancı’yı kabul etti

Dürüst, Harmancı’yı kabul etti

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı’yı kabul etti. Görüşmede başkent Lefkoşa'nın belediye ile bakanlığı ilgilendiren konuları ele alındı.

A+A-

Bakanlık basın bürosundan verilen bilgiye göre, Dürüst kabulde yaptığı konuşmada, KKTC’nin başkenti Lefkoşa’nın belediyesi ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın birlikte çalışması gerektiğini vurguladı.

Dürüst, belediye ve bakanlığın görev ve sorumluluklarının halka hizmet etmek olduğu gerçeğinden yola çıkarak, projelerde ve çalışmalarda yapılacak işbirliği ile özde Lefkoşa halkına, genelde de başkent olması nedeniyle de KKTC’ye hizmet edeceklerini kaydetti.

Bakan Dürüst, “Hedefimiz birdir; KKTC’ye yaraşır, her anlamda yaşanabilir, düzenli ve güzel bir başkent yaratmaktır. Bu düşünce ışığında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın tüm birimleriyle birlikte işbirliği ve ortak projelerde çalışmaya hazırız” diye konuştu.
 

Ortak toplantı

Dürüst, birlikte belirleyecekleri bir tarihte Lefkoşa Belediyesi’nin teknik heyeti ile bakanlığa bağlı tüm dairelerin teknik ekiplerinin bir araya geleceği ve Lefkoşa Türk Belediyesi’nin projelerine nasıl destek verilebileceği ve nelerin yapılabileceğinin derinlemesine görüşüleceği bir toplantı yapacaklarını söyledi.

Yasalar çerçevesinde Başkent Lefkoşa’nın ileriye taşınması için gereken tüm desteği vermeye hazır olduklarını belirten Dürüst, özellikle Lefkoşa Türk Belediyesi’nin projelerinin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi için bakanlığının gereken önemi göstereceğini vurguladı.

Harmancı: “Düşüncemiz kamu-özel ortaklığı ile toplu taşımacılık”
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da, bakanlıkta kendisine gösterilen sıcak ve samimi karşılamadan dolayı teşekkür ederek, başkent Lefkoşa’nın, bakanlığa bağlı olan sorunlarını görüşmek, işbirliği ve ortak çalışma ortamının sağlanabilmesi amacıyla bu görüşmeyi talep ettiklerini söyledi.

Harmancı, özellikle yol projelerinin hayata geçirilmesinde yaşanan sorunları dile getirerek, bakanlığın yol yapım projelerinin ihale süreçlerindeki sıkıntıların aşılabilmesi için işbirliğinin önemine işaret etti.

Harmancı, ayrıca Lefkoşa’nın en büyük ve önemli sorunlarından biri diye nitelediği toplu taşımacılığın da çözülebilmesi için “kamu-özel işbirliğinin hayata geçirilmesi konusunda düşüncelerinin” olduğunu belirterek, bir an önce Lefkoşa’nın toplu taşımacılıkta özlenen noktaya gelmesini istediklerini vurguladı.

Harmancı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’e, taleplerinin yazılı olduğu bir de mektup sundu.

(TAK)

Bu haber toplam 1364 defa okunmuştur