1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Doktorun akrabalık ilişkisi mahkemeden gizlendi”
“Doktorun akrabalık ilişkisi mahkemeden gizlendi”

“Doktorun akrabalık ilişkisi mahkemeden gizlendi”

YENİDÜZEN’e konuşan Asya Rıdvanoğlu’nun ablası Çiçek Rıdvanoğlu, davanın önceki günkü celsesinde Savunma Makamı’nın 2’inci tanığı olarak dinlenen Dr. Tünay Beton’un sanık Zenginses’in teyzesinin görümcesi olduğunu öğrendiklerini söyleyerek, bu akrabalık

A+A-

26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun feci şekilde hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili davaya yönelik önemli bir iddia ortaya atıldı. Asya Rıdvanoğlu’nun ablası Çiçek Rıdavanoğlu, sanığın lehine tanıklık eden doktorla ilgili ilginç bir iddia ortaya attı:

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da Kermiya bölgesinde 31 Ağustos günü meydana gelen ve 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun feci şekilde hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili davaya yönelik önemli bir iddia ortaya atıldı.
Asya Rıdvanoğlu’nun ablası Çiçek Rıdvanoğlu, önceki gün son duruşmada Savunma Avukatı’nın tanığı olarak dinlenen ve sanık Ali Aziz Zenginses’in göz doktoru olan Tünay Beton’un, sanığın akrabası olduğunu ve bu bilginin mahkemeden gizlendiğini ileri sürerek, aile doktorunun mahkemeye ‘alkol alan, kız arkadaşıyla kavga edip, hızlı araç süren bir kişinin’ karşısındaki 1.62 boyundaki bir objeyi gözlüksüz de görebileceğini söylediğini ifade etti. Anımsanacağı üzere aile doktoru, önceki günkü duruşmada, sanığı en son 2006 yılında tedavi ettiğini belirtmişti.
İddia Makamı’nın bu iddiayla ilgili araştırma yapıp itiraz edip etmeyeceği merak konusu oldu.

“Akrabalık bağı gizlendi”
YENİDÜZEN’e konuşan Asya Rıdvanoğlu’nun ablası Çiçek Rıdvanoğlu, davanın önceki günkü celsesinde Savunma Makamı’nın 2’inci tanığı olarak dinlenen Dr. Tünay Beton’un sanık Zenginses’in teyzesinin görümcesi olduğunu öğrendiklerini söyleyerek, bu akrabalık bağının mahkemeden gizlendiğini ileri sürdü. Çiçek Rıdvanoğlu karşı tarafın kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını iddia ederek adaletin yerini bulması adına halkın gerçekleri görmesini istediğini söyledi.

Doktorlar ne demişti?
Dr. Tünay Beton önceki gün Mahkeme’de ‘alkol alan, kız arkadaşıyla kavga edip, hızlı araç süren bir kişinin’ karşısındaki 1.62 boyundaki bir objeyi gözlüksüz de görebildiğini ve 24 metre uzaklığındaki araba plakasını da okuyabileceğini söylemişti.
Mahkemede daha önce dinlenen ve sanığı iki kez kontrolden geçiren Göz Doktoru Matilda Masaroğulları, ayrıntılar vererek sanığın görme yetersizliğini vurgulamıştı. Dr. Matilda, normal bir insanın 10 metre ötesindeki bir objeyi, tek göze sahip olan sanık Zenginses’in 3-4 metre kala görebileceğini aktarmıştı.
Dr. Matilda, sanığın bir objeyi net görebilmesi için gözlük ve lens takması gerektiğinin altını çizmişti.

Bu haber toplam 5579 defa okunmuştur