1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Doktora diye çıktı bir daha geri dönmedi
Doktora diye çıktı bir daha geri dönmedi

Doktora diye çıktı bir daha geri dönmedi

Eşi Caner Çörekçioğlu, 1 Eylül sabahı doktora gitmek için evden çıkan eşinin bir daha da geri dönmediğini belirterek, her yerde eşini aradığını söyledi.

A+A-

 

Yaklaşık 20 yıldır Lefkoşa’da ikamet eden, KKTC vatandaşı 37 yaşındaki Nazlı (Karalar) Çörekçioğlu, memleketi Hatay’da kayıplara karıştı. Eşi Caner şimdi Hatay’da eşini arıyor

 

Didem MENTEŞ

Yaklaşık 20 yıldır Lefkoşa’da ikamet eden, KKTC vatandaşı 37 yaşındaki Nazlı Çörekçioğlu, memleketi Hatay’da kayıplara karıştı. Diş doktoruna bakınmak ve çocuğu olması için tedavi olmak maksadıyla Hatay’a giden Çörekçioğlu’ndan 8 gündür haber alınamıyor. Eşi Caner Çörekçioğlu, 1 Eylül sabahı doktora gitmek için evden çıkan eşinin bir daha da geri dönmediğini belirterek, her yerde eşini aradığını söyledi. YENİDÜZEN’e konuşan Caner Çörekçioğlu, babasını bir süre önce kaybeden eşinin babasına çok düşkün olduğunu ve ölümüyle yıkıldığını belirterek, eşinin başına bir şey gelmesinden endişe duyduğunu söyledi. Çörekçioğlu, eşinin kaybolduğunu Hatay ve KKTC polisine bildirdiğini ancak hiçbir arama yapılmadığını savunarak, yetkililere yardım çağrısında bulundu.

1 Eylül’den beri kayıp
Caner Çörekçioğlu, eşinin hem diş doktoruna gitmek hem de çocukları olmadığı için kontrol maksatlı Hatay’a gittiğini ve kendisiyle en son 29 Ağustos Cuma gecesi telefonda konuştuğunu söyledi. Eşinin Türkiye cep telefonu hattı olmadığı için orada bulunan ailesi aracılığıyla irtibat kurduklarını söyleyen Çörekçioğlu, 1 Eylül sabahı eşinin annesinin evinden çıktığını ve bir daha geri dönmediğini söyledi. Eşinden haber alamayınca Girne Polis Müdürlüğü’ne gittiğini ancak kendisine Hatay polisinin yardımcı olabileceğini söylediklerini aktaran Çörekçioğlu, bunun üzerine Hatay’a giderek eşini aramaya başladığını söyledi. Hatay polisine ihbarda bulunduğunu ancak polisin hiçbir arama yapmadığını söyleyen Çörekçioğlu, “Savcılığa kadar gittik Savcı içerde bile yoktu” diyerek isyan etti.

“Tek başıma eşimi arıyorum”
Caner Çörekçioğlu, şunları anlattı: “ Eşim son olarak 1 Eylül günü doktora gitmek için evden çıkmaya hazırlandı ve biraz daha para almak için ablasına gideceğini söyleyerek 11:30’da çıktı. Tedavi işlemlerini tamamladıktan sonra yanıma döneceğini söylediğini ancak bir daha geri dönmedi.  Kıbrıs hatlı telefonu da çekmez, hiçbir yerde ulaşamadım. En son 29 Ağustos gecesi kendisiyle konuştum. 1 Eylül’den sonra haber alamadığım için önce Girne polisine gittim, onlar bana Hatay’da arama yapılabileceğini söyledi. Bunun üzerine çıktım Hatay’a geldim. Ama polis hiçbir şey yapmıyor. Savcıya gittik ama odasında bile bulamadık. Eşim bir süre önce babasını kaybetti ve bana hep ‘en önemli insanı kaybettim, ben yaşayamam’ derdi. Başına bir şey gelmesinden korkuyorum. Bir kadın nasıl görülmez, yer yarıldı da içine mi düştü? Ben Antakya’ya geldim otogarları falan araştıracağım, tek başıma eşimi arıyorum. Ne olur yardım edilsin”

Bu haber toplam 4948 defa okunmuştur