1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'DEVİR' MERCEK ALTINDA
DEVİR MERCEK ALTINDA

'DEVİR' MERCEK ALTINDA

DAK ve DAİ’nin devrine ilişkin, ‘önemli saptamalar’ içerdiği söylenen rapor komitede

A+A-

Meclis Araştırma Komitesi DAİ ve DAK’ın devir sürecine ilişkin çalışmasını tamamladı, raporunu hazırladı… ‘Önemli saptamalar’ içerdiği öğrenilen rapor, komitede ‘nisaba takıldı’, henüz onaylanıp sunulamadı…

Meltem SONAY

‘Doğu Akdeniz Üniversitesine Bağlı DAİ, DAK ve Kreşin İşletmesinin Özel Hukuk Tüzel Kişisine Devrinin Araştırılması Hakkında Meclis Araştırma Komitesi’, uzunca bir süre önce çalışmasını tamamladı, Rapor hazırladı.

Hazırlanan rapor üzerindeki çalışmalar ise ‘nisap nedeniyle’ onaylanamadı, rapor henüz sunulamadı.

Komitenin çok sayıda kaynağa ulaştığını ve DAİ ve DAK’ın devrindeki sürece ilişkin önemli saptamalar yaptığını ifade eden Komite Başkanı Asım Akansoy, raporun devrin ülkemizdeki hukuki sürece uygun olup olmadığına ışık tutmak açısından önemine işaret etti.

UBP ve DP’li milletvekili üyelerinin iki haftadır toplantıya katılmadığı için komite toplanamazken, rapor da onaylanıp açıklanamadı.

Akansoy: “Komiteye üyeleri son iki çağrıya katılmadı, nisap yetmedi”

Komite Başkanı, CTP-BG Milletvekili Asım Akansoy, esasen komite çalışmalarının uzun bir süre önce tamamlandığını, raporun da hazırlandığını ve görüşülmeye başlandığını ifade etti.

Rapor üzerindeki çalışmanın tek bir toplantı ile sonlandırılabileceğini de belirten Akansoy, komite üyelerinin son iki çağrıya katılmadıklarını için komitenin de nisap yetersizliği nedeniyle toplanamadığını belirtti.

“Rapor sunulamadı”

Akansoy, UBP Milletvekilleri Dr. Erdal Özcenk, Dursun Oğuz, DP-UG Milletvekilleri Fikri Ataoğlu ve Hüseyin Avkıran Alanlı ve CTP Miiletvekilleri Mehmet Çağlar ve Doğuş Derya’nın üyesi olduğu komitenin UBP’li ve DP-UG’li üyelerinin son iki toplantıya katılmadıklarını, raporun görüşmelerinin de bu nedenle sonlandırılıp sunulamadığını belirtti.

Önemli saptamalar…

Komitenin çok sayıda kaynağa ulaştığını ve DAİ ve DAK’ın devrindeki sürece ilişkin önemli saptamalar yaptığını ifade eden Komite Başkanı Akansoy, raporun yayınlanmasının, devrin ülkemizdeki hukuki sürece uygun olup olmadığına ışık tutmak açısından önemine işaret etti.

Bu haber toplam 2126 defa okunmuştur