1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DEV-İŞ ve PEO'dan ortak açıklama!
DEV-İŞ ve PEOdan ortak açıklama!

DEV-İŞ ve PEO'dan ortak açıklama!

"Fazıl Önder’i katleden güçler devam etmekte olan görüşme sürecini sabote etmeye teşebbüs etmektedir"

A+A-

DEV-İŞ ve PEO geçtiğimiz gün düzenlenen Fazıl Önder anmasında Kıbrılı Rumara polis tarafından izin verilmemesini kınayarak ortak bir açıklama yayınladılar. İşte açıklamanın tam metni:

Kıbrıslırumların ve Kıbrıslıtürklerin kardeşliği ve Kıbrıs’ın bütünlüğü için mücadele ettiğinden dolayı şovenizmin ve milliyetçi güçler tarafından katledilen ilerici işçi lideri Fazıl Önder’i anmak için yapılan ortak etkinliğe PEO delegasyonunun katılımını kuzeydeki polis gücünün engelleme hareketi Kıbrıs emekçilerinin ortak eylemine ve ortak mücadelelerine engeller ve sınırlamalar koymayı hedefleyen bir harekettir. 

Ne yazık ki 58 yıl önce Fazıl Önder’i katleden aynı gerici şoven güçler bugün de devam etmekte olan görüşme sürecini sabote etmeye teşebbüs etmekte ve adamızda yeniden birleşme ve barış perspektifine tahammül edememektedirler.

Kıbrıslırumların kuzeydeki dini ayinlerine kısıtlamalar getirmeyi kısa bir süre önce kararlaştıran bu güçler şimdi de Kıbrıslırumların kuzeydeki barışçıl etkinliklere katılımını engellemeye yöneliyorlar.

Rejimin bu kabul edilemez hareketlerini kınar ve bunların adamızın birleşmesi, Kıbrıslıların kardeşçe barış içinde yaşaması ve emeğin iktidarı için ortak mücadelede bizi durdurmasının ya da ısrar ve kararlılığımızı azaltmasının söz konusu olamayacağını vurgularız.

Bu haber toplam 1332 defa okunmuştur