1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Derya’ya ‘ağır hakaretler’
Derya’ya ‘ağır hakaretler’

Derya’ya ‘ağır hakaretler’

Derya’ya ‘ağır hakaretler’e, BÜYÜK TEPKİ!

A+A-

 

YENİDÜZEN (Özel)
CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya'nın, önceki gün bütçe görüşmelerine damgasını vuran konuşması üzerine ‘bazı milliyetçi çevreler’in sosyal paylaşım sitelerinde paylaştığı ‘ağır hakaretler’, büyük tepki topladı.
Sosyal Medya’da Doğuş Derya’ya yapılan ağır hakaretlere sessiz kalamayan çok sayıda kişi, bu hakaretleri kınadı, Doğuş Derya’ya destek belirtti.

Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu, Eski Tarım ve Orman Bakanı Kenan Akın, Rauf Denktaş Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça…
Doğus Derya’nın Meclis Kürsüsü’nden yaptığı konuşmadan rahatsız olan ve sosyal medyada Derya’ya inanılmaz hakaretler yağdıran isimlerin arasında,  KKTC Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu, Eski Tarım ve Orman Bakanı Kenan Akın, Rauf Denktaş Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça gibi isimler var.

Dava açacak…
UBP Lefkoşa milletvekili Zorlu Töre'nin kişisel Sosyal Medya hesabından haberi paylaşması üzerine, Töre'nin takipçileri Doğuş Derya'ya Sosyal Medya üzerinden linç girişimi başlattı.
Töre'nin paylaştığı habere yapılan ve ağır hakaretler içeren yorumlar karşısında, Doğuş Derya'nın hakaret sahiplerine dava açacağını duyurdu.
Derya, sayfasından yaptığı açıklamada ise, bu yorumları yapan kişileri dava edeceğini söyledi.

Derya: “Faşist çevreler yine ağza alınmayacak şiddet dolu cümlelerle saldırma yolunu seçmişlerdir…”
Derya, sosyal paylaşım sitesi, Facebook profilinden yaptığı açıklamada, bu yorumları yapan kişileri dava edeceğini söyledi. Derya'nın açıklaması şöyle:
“Sevgili dostlar, aşağıda gördüğünüz resimler dün mecliste Kıbrıs'ta yaşayan tüm insanların yaşadığı acıları meclis kürsüsünde dile getirmem üzerine şahsıma yöneltilen hakaretlerdir.
Bu ülkede geçmiş ile hesaplaşamayan, geçmişte işlenen savaş suçlarının üzerini örtemeye çalışan faşist çevreler yine ağza alınmayacak şiddet dolu cümlelerle saldırma yolunu seçmişlerdir. Aralarında eski milletvekilleri, bazı milliyetçi örgütlerin temsilcileri de bulunan ve Zorlu Bey'in sayfasında da yorum yapan bu kişileri dava edeceğimi kamuoyunun bilgisine getiririm.”

Bu haber toplam 2725 defa okunmuştur
İlgili Haberler