1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Denktaş'tan MARAŞ ÖNERİSİ
Denktaştan MARAŞ ÖNERİSİ

Denktaş'tan MARAŞ ÖNERİSİ

“Maraş’ın, Kıbrıs Türk tarafının yönetiminde yeniden inşa edilmesi ve yerleşime açılması tekliflerini Rumların reddettiğini” ifade eden Denktaş, bir diğer önerileri daha olduğunu belirterek “Kapalı Maraş, bir film platosu haline çevrilebilir” dedi.

A+A-

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, dün Milliyet ve Vatan gazetelerine gerçekleştirmiş olduğu ziyarette Kıbrıs Sorunu konusundaki düşüncelerini paylaştı.

Denktaş, gazete yöneticileriyle yemekte yaptığı açıklamalarda,Güney Kıbrıs ile müzakerelerde en fazla tartışılan konulardan biri olan Kapalı Maraş’ın yerleşime açılması gerektiğini belirtti.

“Maraş’ın, Kıbrıs Türk tarafının yönetiminde yeniden inşa edilmesi ve yerleşime açılması tekliflerini Kıbrıslı Rumların reddettiğini” ifade eden Denktaş, bir diğer önerileri daha olduğunu belirterek “Kapalı Maraş, bir film platosu haline çevrilebilir” dedi.

Çözüm için 2024 yılına dikkat çeken Denktaş, “Rumların buldukları doğalgazı Avrupa’ya ihraç etmek amacıyla mutlaka Türkiye’nin kapısını çalacağını, bu sürecinde 2024 yılına denk geleceğini” savundu.

Yakında çözüm olacağına inanmadığını belirten Denktaş, “Türk tarafının iyi niyetli adımlarına karşılık, Rumların çözüm noktasında adım atmadığına” işaret etti.

Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkilere de değinen Serdar Denktaş, “Parayı biz veriyoruz, bizim dediğimiz olur mantığının doğru olmadığını” söyledi.

Bu haber toplam 1800 defa okunmuştur