1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Denktaş, Hayvan Üreticileriyle bir araya geldi
Denktaş, Hayvan Üreticileriyle bir araya geldi

Denktaş, Hayvan Üreticileriyle bir araya geldi

Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Mustafa Naimoğulları Başkanlığı’ndaki Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği yetkililerini kabul etti.

A+A-

Başbakan Yardımcılığı’nda gerçekleşen kabulde, hayvan üreticilerinin sıkıntılarının aşılması noktasında yapılabilecekler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Kabulde konuşan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, hayvan üreticilerinin çiğ sütü maliyetinin çok altında vermek zorunda kaldığını, bu nedenle dayanacak güçlerinin kalmadığını kaydetti.

Naimoğulları, çiğ süt fiyatları konusunda 1 Kasım itibarıyla yapılan çalışmaların ortaya konup, üreticinin önünün açılması için destek talep ettiklerini belirtti.

Mustafa Naimoğulları: "taleplerimizin karşılanmaması halinde süt üretimi dibe vuracak"
Hayvan üreticileri olarak, ülkede hayvancılık sektörünün daha ileriye götürülmesi ve yapılacak olan çiğ süt fiyatlarının iyileştirilmesi noktasında özveri göstererek ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını ifade eden Mustafa Naimoğulları, “Hayvan üreticilerinin bu özverileri karşısında Bakanlar Kurulu gerekli kararları derhal almalıdır. Taleplerimizin karşılanmaması halinde süt üretimi dibe vuracak” dedi.

Naimoğulları ayrıca, 2017 bütçesinin çalışmalarının devam ettiği bugünlerde tarım ve hayvancılığın daha planlı bir şekilde incelenerek, destek kalemlerinin gözden geçirilmesi ve belirli noktalara desteklerin artırılması taleplerini de ortaya koydu.
Naimoğulları sözlerini şöyle tamamladı: “Özellikle çiğ süt üzerindeki desteğin üretimi artırmak için kademelendirilmesi, bunun yanında küçükbaş hayvancılık için hayvan ıslahı, hayvan hastalıklarıyla mücadelede üretimin geliştirilmesi ve verimliliğin artırılması konusunda desteğin artırılmasını da talep ediyoruz.”

Serdar Denktaş: "Tarım sektörüne yapılan destekleri yeni bir yönteme sokmak istiyoruz"

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ise konuşmasında, Tarım Bakanlığı’nın 2017 yılında tarımda alışılanların dışına çıkmak zorunda olduğuna işaret ederek, son yıllarda tarım sektörüne yapılan desteklerde 50 milyon 500 bin TL’lik bir bütçe açığını anımsattı.

Tarım Bakanlığı’nın yeni yıla borçsuz girmesi çalışmaları yapıldığına işaret eden Denktaş, “Yeni yıl ile birlikte tarım sektörüne yapılan destekleri yeni bir yönteme sokmaya çalışıyoruz. Örneğin doğrudan gelir desteği ödemelerine ne gün konduysa o gün bu destekler ödenecek. Onun için bu şimdiki koşullarda yaptığınız maliyet ve diğer çalışmalarınızı gözden geçirmek zorundayız” dedi.

Bu haber toplam 1631 defa okunmuştur