1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Denetim yok" iddiası
Denetim yok iddiası

"Denetim yok" iddiası

Veteriner Dairesi Müdürü Ramadan Gökşan ise değişen yasal zeminle birlikte, üç yıl içerisinde sorunun tamamı ile ortadan kaldırılması yönünde çalışmalara başlandığını belirtti.

A+A-

 

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, ülkede yaşanan hayvan hastalıklarına bağlı ölümlerin, devletin ilgisizliğinden kaynaklandığını öne sürdü. Naimoğlluları, ilgili kurumların, gerekli denetimleri gerçekleştirmediğini savundu.

 

Tanju KONURALP

Ülkedeki küçükbaş ve büyükbaş hayvanların, yarısının hasta olduğu ve bu konuda devletin yeterli sorumluluk göstermediği iddiası gündeme geldi.

İddiaların basına yansıması üzerine açıklama yapan Veteriner Dairesi Müdürü Ramadan Gökşan hayvan ölümleri konusunda ciddi adımlar atıldığını ve sorunun çözüleceğini belirtti.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ise, ülkede bulunan 360 bine yakın küçükbaş ve 70 bine yakın büyükbaş hayvanın, neredeyse yarısının çeşitli hastalıklara yakalandığını ve bu nedenle ölümlerin yaşandığını öne sürdü. Veteriner Dairesi tarafından gerekli denetimlerin gerçekleşmemesi sebebi ile ölen hayvanların, havyan üreticileri açısından ciddi zarar sağladığını dile getiren Naimoğulları, bu konuda Tarım Bakanlığı’nın gerekli çalışmalarda bulunmadığı iddiasında bulundu.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Veteriner Dairesi Müdürü Ramadan Gökşan ise bu yıl itibarı ile üç yıl içerisinde sorunun tamamı ile ortadan kaldırılması yönünde çalışmalara başlandığını belirtti.

Haberin ayrıntıları YENİDÜZEN'de

Bu haber toplam 1347 defa okunmuştur