1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Dayanışma Evi’nin Festivali başlıyor
Dayanışma Evi’nin Festivali başlıyor

Dayanışma Evi’nin Festivali başlıyor

Dayanışma Evi tarafından organize edilen 3. Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali, 9 Kasım’da halka açık bir festival öncesi resepsiyonundan sonra 10-12 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

A+A-

Yenidüzen ve Kanal Sim’in de iletişim sponsoru oldukları Buffer Fringe Festivali, Kıbrıs’taki kültürel kimliklerin yeniden tanımlanması, şekillendirilmesi ve yeni kimliklerin yaratılmasına yönelik olarak çağdaş performans sanatlarını bir araç olarak kullanan tek festivaldir. Sürekli değişen ve gelişen bir inisiyatif olan festival, tüm Kıbrıs’tan yenilikçi ve deneysel performansları sergiliyor.  Festivalde bu yıl ilk kez Norveç, Almanya, Fransa, İsrail, İspanya ve Polonya’dan sanatçılar da yer alıyor.

Buffer Fringe Festivali artistik ve coğrafik sınırları aşarak, artistik değişkenliği vurgular. Bu yönüyle festival, şehirdeki sembolik ve fiziksel alanları sorgulayarak, seyirci ve sanatçıları bölünmüş bir kentteki yaşantılarında yer alan “uçları” deneyimlemeye davet ediyor. Festival, Kıbrıs’tan ve dünyadan çağdaş performansları, zaman zaman söylenmeyen şeyleri ifade etmeleri için bir araya getirerek, barış kültürüne yönelik bir olumlu bir gelişimi hedefler.

Dayanışma Evi, bu festival için artistik seçim komitesi ile birlikte 8 farklı performans sanatı dalından toplam 10 performans seçti. Seyirciler, 3 gün boyunca yerel ve uluslararası düzeyde en önde gelen performansları izleme ve farklı aktiviteler sayesinde de sanatçılarla tanışma fırsatını yakalayacaklar.

Festival Programı
Çarşamba – 9 Kasım 2016, Dayanışma Evi, 21.00 – 22.30
Dayanışma Evi, festival öncesi resepsiyonunda, herkese ve özellikle jazz severlere Duetrost, Lefteris Moumtzis ve Nihat Ağdaç’ı birlikte sahnede izleme fırsatı sunuyor.
Perşembe – 10 Kasım 2016, Goethe Enstitüsü, 19.00 – 20.30
Island in the Sun – Göçmenlerin parçalanmış hayatlarını anlatan işitsel-görsel bir sunum.
Perşembe – 10 Kasım 2016, Andonakis Music Hall 21.00 – 22.05
A Man with a Suitcase -  Kağıt-adamın gizemli yolculuğunu anlatan bir gölge oyunu.
The More You Dance the More You Get – Kadının cinsel sömürüsünde vücudun bir ürün olarak görülmesini anlatan bir solo dans performansı.
Cuma – 11 Kasım 2016, Bedesten, 20:15 – 22:40
Ship of Fools_Ashore – Diğerlerini dinleme ve anlamaya yönelik bir arayışta “Aptallar Gemisi” gibi kitaplardan esinlenen, Ara Bölge’den müzik ve sesleri de bünyesinde barındıran bir teatral çalışma.
pURe – Vücudu sembolik bir dünyadan bir ihtiyaçlar, arzular ve hayaller dünyasına yansıtan bir çağdaş solo dans performansı
SEAL – Ruhun yolculuğunu takip eden bir multimedya performansı
Cumartesi – 12 Kasım 2016, Kasteliotissa Hall, 20:15 – 22:45
Cypriot Ball Of Bodies and Souls – Seyircinin de hareket ve ses yaratarak performans sergilediği, interaktif bir gösteri.
NARcissus: Ύβρις Θρήνος (rev. 2016) – Anlamsız sesler ve müzik yansımalarını kullanarak yas ve ağıtları temsil eden deneysel bir müzikal.
Solo dell’Arte – Bu çağdaş maske gösterisinde, bir aktör, seyirci ve boş bir alan, “Santiago Ayı” ve “Lola La Nuit”in hikayelerini anlatıyor.
Cumartesi – 12 Kasım 2016, Bandabuliya, 23:00 – 05:00
“You are Here… Elsewhere” - seyirci olduğu yerden şehre, dünyaya ve yıldızlara doğru bir yolculuğa çıkaracak bir interaktif ışık sunumu.
Kapanış Partisi - Inal Bilsel, Cotsios o Pikatillis, The mighty scoop ve Pueblo Franco’nun katılacağı kapanış partisi.
Not: Haberdeki ve posterdeki saatler Kıbrıs’ın kuzeyine göre belirtilmiştir.

Bu haber toplam 2889 defa okunmuştur