1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DAÜ yurt sorunuyla ilgili açıklama yaptı
DAÜ yurt sorunuyla ilgili açıklama yaptı

DAÜ yurt sorunuyla ilgili açıklama yaptı

“Öğrencilerin başka yurtlara yerleştirilmesine başlandı”

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğü, Gazimağusa’da yıllık kiralarını peşin ödeyerek bir otelde kalan yaklaşık 100 öğrencinin tahliye edilmek istenmesiyle ilgili olayda DAÜ’nün bir sorumluluğu olmadığını açıkladı.

DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, Sky Venüs Beach Hotel’de kalan öğrencilerin mal sahibi ile işletmeci arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu mağdur oldukları açıklandı.

Açıklamada, Sky Venüs Beach Hotel’in özel bir işletme olduğu ve DAÜ ile bir ilgisi bulunmadığı belirtilerek, söz konusu otele öğrencilerin DAÜ aracılığıyla değil, kendi özel girişimleri sonucunda yerleştirildikleri vurgulandı.

Rektörlük açıklamasında, öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla başka yurtlara yerleştirilmeleri için girişim başlatıldığı ve bugün itibarıyla öğrencilerin yurtlara yerleştirilmelerine başlandığı kaydedildi.

Açıklamada “Öğrencilerimizin böyle bir konudan dolayı mağdur olmaları bizleri son derece üzmüştür. Konuyu yakından izlediğimizi ve öğrencilerimizin haklarını savunmak için yapılabilecek gerekli tüm girişimleri yapacağımızı kamuoyu ile paylaşırız” denildi.

(tak)

Bu haber toplam 1270 defa okunmuştur