1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DAÜ sokak hayvanları için yürüdü
DAÜ sokak hayvanları için yürüdü

DAÜ sokak hayvanları için yürüdü

DAÜ akademisyenleri, çalışanları ve öğrencileri, kampüste yaşayan sokak hayvanlarının yaşam kalitesini yükseltme ve hayvan dostu kampüs istemiyle yürüyüş gerçekleştirdi

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) akademisyenleri, çalışanları ve öğrencileri, kampüste yaşayan sokak hayvanlarının yaşam kalitesini yükseltme ve hayvan dostu kampüs istemiyle yürüyüş gerçekleştirdi.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kısırlaştır Aşılat Yaşat (KAY) Projesi ve DAÜ Hayvanlara Yardım Kulübü gönüllü öğrencileri tarafından kampüs içerisinde  düzenlenen yürüyüşte, üniversitenin insan, diğer canlılar ve çevrenin yaşam kalitesini artırmak, olumlu dönüşümlere öncülük etmek gibi sorumluluklarına  dikkat çekildi.

Uzun zamandır Mağusa bölgesi için hayvan terk etme noktası haline gelen DAÜ kampüsünde köpek ve kedi sayılarının artması üzerine DAÜ Rektörlüğü ile Mağusa Veteriner Dairesi tarafından üç yıldır ortak proje yürütülüyor.

Kısırlaştır Aşılat Yaşat (KAY) Projesi kapsamında  bugüne dek 80’den fazla dişi ve erkek köpek kısırlaştırılarak kampüse  bırakıldı. Buna ek olarak gönüllü öğrencilerden oluşan DAÜ Hayvanlara Yardım Kulübü de hayvanların kampüs  içinde  beslenme ve bakımlarını üstleniyor, rutin bakımlarını yapıyor, sayıları belirleyerek kayıt altına alıyor.

(tak)

Bu haber toplam 1272 defa okunmuştur