1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DAÜ’de KAOS…
DAÜ’de KAOS…

DAÜ’de KAOS…

DAÜ şimdi ‘rektörsüz’ kaldı (!)

A+A-

 

Yüksek Mahkeme “Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü’yle ilgili kararını açıkladı. Ne eski rektör, ne de yenisine “yetki” verdi. Eski Rektör Öztoprak’ın “yetkilerinin devredilmesi” yani “rektörlüğe devamı” yönündeki talebi reddedildi, ‘rektör vekili’nin atanması ise uygun bulunmadı. DAÜ şimdi ‘rektörsüz’ kaldı (!)

• DAÜ VYK Başkanı İsmail Arter, üniversitenin zarar görmeyeceği şekilde sorunun süratle çözülmesi için çaba göstereceklerini belirtti.

• DAÜ Eski Rektörü Abdullah Öztoprak, konunun ‘şahıslarla ilgili olmadığını’ ifade ederken, mahkemenin kararıyla Senato’nun saygınlığını iade ettiği görüşünü belirtti…

• DAÜ’de gelinen noktanın ‘kaos’ olduğuna işaret eden DAÜ-SEN Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Özkaramanlı ise, DAÜ Yasası’nın acilen tadil edilmesi gerekliliğine vurgu yaptı…

Meltem SONAY

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) eski Rektörü Prof Dr Abdullah Öztoprak’ın üniversiteye rektör vekili atanmasıyla ilgili açtığı dava, dün sonuçlandı.
Yüksek İdare Mahkemesi, Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun senatonun önerisi olmaksızın  vekaleten rektör atama yetkisi olmadığı kararı üretti, yürürlüğü durdurdu. Mahkeme ara emrinde, DAÜ’nün eski rektör vekili Prof. Dr. Abdullah Öztoprak’ın “yetkilerinin devredilmemesi” talebini ise ret ve iptal etti, Daü Rektörsüz kaldı.
Dün toplanan Vakıf Yöneticiler Kurulu, mahkeme kararını inceledi.


Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Arter: “Süratle sorun çözülmeli”

Mahkeme kararına saygılı olduklarını ifade eden VYK Başkanı İsmail Arter, yazılı olarak mahkeme kararını talep ettiklerini ve VYK toplantısında kararın detaylıca inceleneceğini aktardı.
“Mühim olan süreci sukûnetle nasıl geçireceğimizdir” diyen Başkan Arter, üniversitenin zarar görmeyeceği şekilde sorunun çözülmesi için çaba göstereceklerini belirtti.


DAÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak: “Senato’nun saygınlığı iade edilmiştir”

Mahkeme sürecinin devam ettiğine ve bunun sadece bir ara emri olduğundan çok fazla yorum yapmak istemediğine işaret eden DAÜ Eski Rektörü Abdullah Öztoprak, konunun şahıslarla ilgili bir konu olmadığını ifade etti.
Mahkemenin kararıyla Senato’nun saygınlığının iade edildiği görüşünü belirten Öztoprak, mahkemenin vekaleten veya asaleten rektör atanmasında senatonun önerisinin koşul olduğuna işaret ettiğini belirtti.


DAÜ-SEN Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Özkaramanlı: “DAÜ Yasası acilen tadil edilmeli…”

Sürecin başında doğru zeminde başlatılmadığını ifade ettiklerini hatırlatan DAÜ-SEN Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Özkaramanlı, tekrar tekrar da sıkıntıların altını çizdiklerine işaret etti.
Mahkeme sonucuyla ortaya çıkan sonucun da bunu gösterdiğini ve DAÜ’de gelinen noktanın ‘kaos’ olduğunu ifade eden Özkaramanlı, mahkemenin VYK’nın atamasını durdurduğu gibi eski rektör Öztoprak’ın göreve iadesini de reddedip yani uzlaşıyı işaret ettiği görüşünü belirtti.
DAÜ’de yaşanan kaosun bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğine işaret eden Özkaramanlı, DAÜ Yasası’nın tadil edilmesinin önemine vurgu yaptı.
Yasadaki boşlukların suistimal edilmesinin, bugün yaşanan sorunların nedeni olduğuna işaret eden Hüseyin Özkaramanlı, DAÜ Yasası’nın acilen tadil edilmesi gerekliliğini yineledi.

Bu haber toplam 1709 defa okunmuştur