1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DAÜ-BİR-SEN'den ıkrçılığa kınama
DAÜ-BİR-SENden ıkrçılığa kınama

DAÜ-BİR-SEN'den ıkrçılığa kınama

DAÜ-BİR-SEN bir tiyatro oyununa ırkçı saldırı düzenlendiğini belirterek kınadı

A+A-

 

DAÜ-BİR-SEN, Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen bir tiyatro oyununa oyunculardan Aret Vartanyan’ın Ermeni asıllı olmasını gerekçe göstererek ırkçı saldırı düzenlendiğini belirterek bunu kınadı.

Benzer saldırıların ne ülkede ne Mağusa’da ne de üniversitede yaşanmasını istemediklerini vurgulayan Sendika bunun için yetkilileri gerekli önlemleri almaya ve faşist saldırılara engel olmaya çağırdı.

DAÜ-BİR-SEN tarafından yapılan açıklamada, 17 Nisan Cuma akşamı oynanan oyun sırasında taşlı sopalı saldırı yapıldığını belirtilerek, “Irk, renk, cinsiyet, cinsel yönelim, dil, din, siyasi görüş, ulusal veya etnik kökeni dolayısıyla insanları ötekileştirmenin ve bunu saldırı sebebi saymanın bütün dünyadaki adı ırkçılıktır, faşizmdir. İnsanlık tarihi, ırkçı, faşist anlayışların yol açtığı sayısız felakete, tarifsiz acılara tanıklık etmiştir. Bu nedenle ırkçılık neredeyse tüm dünyada suç sayılmakta ve faillerine de ağır cezalar verilmektedir” denildi.

Açıklamada, ülkede konuk olarak bulunan sanatçılara, bu tür bir saldırıda bulunulmasına asla tolerans gösterilmemesi, olayın faillerin mutlaka yargılanarak hak ettikleri cezaya çarptırılmaları gerektiği vurgulandı.Yaşanan saldırının “kışkırtıcı küçük bir grubun yönlendirmesi sonucunda meydana geldiği ve öğrencilerin büyük çoğunluğunun çağrıya itibar etmediğinin görüldüğü” belirtilen açıklamada, “Üniversitemizle ilişkisi olmayan, Mağusa dışında yaşayan bazı kişi ve grupların sosyal medya üzerinden yürüttükleri kampanya ile, nefret söylemiyle ırkçı yaklaşımlarını yaymaya ve Azeri öğrencilerin hassasiyetlerini kullanarak yaratacakları kaos ortamı sayesinde DAÜ’yü yıpratmaya çalıştıkları ortadadır. Yapılan çirkin saldırının çok sayıda Azeri öğrenci tarafından benimsenmemesi, sosyal medya aracılığıyla kınanması da bunun en belirgin kanıtıdır” ifadeleri yer aldı.

(tak)

Bu haber toplam 1218 defa okunmuştur