1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DAÜ BİR-SEN, LEFKOŞA'YA YÜRÜDÜ
DAÜ BİR-SEN, LEFKOŞAYA YÜRÜDÜ

DAÜ BİR-SEN, LEFKOŞA'YA YÜRÜDÜ

DAÜ BİR-SEN yetkilileri, görüşme sonunda, basına, Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun Cuma gün toplanarak alacağı kararı bekleyeceklerini açıkladı.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi Birlik ve Dayanışma Sendikası (DAÜ BİR-SEN) yöneticilerinin, toplu iş sözleşmesi imzalanmadığı gerekçesiyle, dün Mağusa’dan başlattıkları yürüyüş eylemi, bugün saat 10.30’da Lefkoşa’da Başbakanlık önünde sona erdi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN ), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Devrimci Komünist Birlik (DKB) de Başbakanlık önüne giderek, DAÜ BİR-SEN’e destek verdi.

DAÜ BİR-SEN Eşbaşkanları Buğu Sümen Cohar ve Kazım Hakverdi, DAÜ-SEN Genel Sekreteri Mustafa Rıza ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Başbakanlık önünde basına açıklama yaptı.

Daha sonra Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile bir görüşme gerçekleştiren DAÜ BİR-SEN yetkilileri, görüşme sonunda, basına, Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun Cuma gün toplanarak alacağı kararı bekleyeceklerini açıkladı.

COHAR: “TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANAMIYOR”

DAÜ BİR-SEN Eşbaşkanı Buğu Sümen Cohar, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) Toplu İş Sözleşmesi’nin uzun süredir imzalanmadığını, çeşitli sıkıntılar yaşandığını belirterek, bunlara dikkat çekmek amacıyla sendika yönetim kurulu olarak Gazimağusa’dan Lefkoşa’ya yürüdüklerini ifade etti.

HAKVERDİ: “SONUÇ ALAMIYORUZ”

DAÜ BİR-SEN Eşbaşkanı Kazım Hakverdi, DAÜ’de yaşanan sorunları önce Rektörlük’le, daha sonra Vakıf Yöneticiler Kurulu’yla ve son olarak da hükümetle görüşmeye çalıştıklarını ancak hiçbir sonuç alamadıklarını söyledi.

Hakverdi, dün sabah saat 08.30’da Gazimağusa’da başlatıp, bugün saat 10.30’da Lefkoşa’da sona erdirdikleri yürüyüş eylemlerinin gerekçesini açıklarken, “Rektörlük duyarsız, yasa tanımaz bir şekilde Toplu İş Sözleşmesini imzalamıyor. Vakıf Başkanı buna seyirci kalıyor ve hükümetten de destek alamıyoruz” ifadesini kullandı.

Eylemlerinin devam edeceğini söyleyen Hakverdi, amaçlarının kamuoyunu bilgilendirmek ve dikkatlerini çekmek olduğunu kaydetti.

ELCİL: “DEMOKRATİK ÜNİVERSİTE İSTİYORUZ”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de, DAÜ Rektörü’nü eleştirerek, Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun da Rektör’ü onaylar şekilde duruş sergilediğini iddia etti.

Elcil, “Yasa tanımaz, mahkeme tanımaz bazı çevreler mevcut CTP-DP hükümetinden de destek alarak akıllarına geldiği şekilde ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Bunların bir örneği de Doğu Akdeniz Üniversitesi’dir” dedi.

DAÜ BİR-SEN VE DAÜ-SEN’in açtığı davalar ve mahkeme kararları bulunduğunu belirten Elcil, bu doğrultuda Rektör’ün yerine getirmesi gereken olgulara uymadığını, Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun da buna sessiz kaldığını iddia etti. Elcil, “Bu demektir ki Rektör CTP-DP hükümetinin onayıyla hareket ediyor” dedi.

Elcil, demokratik üniversite ve toplu iş sözleşmelerine saygı istediklerini kaydetti.

RIZA: “ÇALIŞMA BARIŞI SAĞLANSIN”

DAÜ-SEN Genel Sekreteri Mustafa Rıza ise, DAÜ BİR-SEN’in yanında olduklarını, kader birliği yaptıklarını belirtti.

Toplu İş Sözleşmeleri’nin çalışma barışı getirdiğini, çalışan ve işveren arasında kurallara bağlı bir ilişkiyi ve ihtilaf durumunda kuralların belli olmasını sağladığını söyleyen Rıza, “Bundan kaçınma bir üniversiteye yakışmayacak bir tavırdır” diye konuştu.

Rıza, istediklerinin ayrıcalık değil, çalışma barışının sağlanması ve kurallara bağlanması olduğunu ifade etti.

(TAK) 

Bu haber toplam 1559 defa okunmuştur