1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Darp edilen polislerin durumu iyi
Darp edilen polislerin durumu iyi

Darp edilen polislerin durumu iyi

Girne’de 14 Ekim akşamı elektrik direğine tekme atmalarından dolayı kendilerini uyaran üç polisi darp ettiği gerekçesiyle tutuklanan zanlılar 45 günü aşmayan bir süre cezaevine gönderildi

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne’de 14 Ekim akşamı Ramadan Cemil meydanında elektrik direğine tekme atmalarından dolayı kendilerini uyaran Polis Çavuşu Cengiz Topel Bodur, polis memuru Kemal Gürdal ve Salih Karasalih’i  ciddi şekilde darp ettikleri iddia edilen zanlılar hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar M.Y., Y.Y. ile A.S. 45 günü aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.
Yüzlerine sert bir cisim ile vurulması nedeniyle sol elmacık kemiği kırılan Polis Çavuşu Topel Bodur ve darbeden dolayı dili ile çenesine derin kesik oluşan Kemal Gürdal’ın durumunun iyi olduğu ve polise ifade verdiği belirtildi. Öte yandan Kemal Gürdal’ın dilinde oluşan kesik nedeniyle vücudunun iltihap kaptığı da aktarıldı.

Zanlılar dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Meseleyle ilgili şahadet veren polis memuru Mustafa Özmüezzin, olayla ilgili yeminli şahadet vererek, olguları aktardı. Özmüezzin, zanlılar hakkındaki tahkikatın tamamlandığını, olayla ilgili olarak 3 polis memurunun ifade verdiğini dile getirdi. Zanlıların serbest kalmaları halinde tahkikata etki edebilecekleri gerekçesiyle zanlıların uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Yargıç Mesut Mesutoğlu da huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, zanlıların davalarında hazır bulununcaya kadar 45 günü aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerine emir verdi.

Bu haber toplam 1537 defa okunmuştur