1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Cumhurbaşkanı Akıncı, TAK Yönetim Kurulu’na Akter ve Akkor’u atadı
 Cumhurbaşkanı Akıncı, TAK Yönetim Kurulu’na Akter ve Akkor’u atadı

Cumhurbaşkanı Akıncı, TAK Yönetim Kurulu’na Akter ve Akkor’u atadı

TAK Yönetim Kurulu’na atamalar

A+A-

 Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Yönetim Kurulu’na Cumhurbaşkanlığı’nı temsilen Aysu Basri Akter ile Emin Akkor atandı.

Cumhurbaşkanlığı basın bürosunun açıklamasında, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Yönetim Kurulu üyeliklerine Aysu Basri Akter ve Emin Akkor’u atadığı duyuruldu.
TAK Yönetim Kurulu’nda Cumhurbaşkanlığı temsilcisi olarak Emir Ersoy ve Özdemir Tokel görev yapıyordu.

Cumhurbaşkanlığı açıklamasında, Akter ve Akkor’un özgeçmişleriyle ilgili de bilgi verildi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde İletişim ve Medya Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü mezunu olan Aysu Basri Akter, Yakın Doğu Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler üzerine yüksek lisans yaptı. Uzun yıllardır gazetecilik yapan Akter, KIBRIS FM, KIBRIS TV, KIBRIS Gazetesi, SİM FM, Yenidüzen, Genç TV gibi birçok basın yayın kuruluşunda görevler aldı. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Fransızca bilen Akter ayrıca, çeşitli uluslararası ve iki toplumlu projelerde yer aldı.

Emin Akkor, Anadolu Üniversitesi’nden İktisat Diploması alıp, YDÜ’de Gazetecilik Yüksek Lisansı yaptı. Halen YDÜ’de gazetecilik doktorasına devam eden Akkor, Halkın Sesi Gazetesi, Genç TV, Kıbrıs TV, Kıbrıs Gazetesi gibi medya kurumlarında çeşitli görevler yürüttü. Bunun yanında, AB Bilgi Merkezi’nde bülten editörlüğü de yapan Emin Akkor, halen Anahtar Ajans’ın direktörlüğünü yürütüp iyi derecede İngilizce biliyor. TAK

Bu haber toplam 1341 defa okunmuştur