1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CTP Kıbrıs Rallisi ile ilgili eleştirileri kınadı
CTP Kıbrıs Rallisi ile ilgili eleştirileri kınadı

CTP Kıbrıs Rallisi ile ilgili eleştirileri kınadı

Akça, Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Kıbrıs ayağının, “KOP süreciyle başlayan KKTC’nin erozyonunun, teslimiyetinin ve çözülme sürecinin devamının göstergesi” olduğunu savundu.

A+A-

CTP Gençlik Örgütü’nden Kıbrıs Rallisine destek, eleştirilere kınama

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü, 19 Eylül’de gerçekleştirilecek Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Kıbrıs ayağına, Kıbrıs Türkü’ne uygulanan ambargoları kısmen de olsa delecek olmasından dolayı destek belirtirken, ralliye yönelik tepkileri kınadı.

CTP Gençlik Örgütü’nden yapılan yazılı açıklamada, sporun her branşında uygulanan ambargoların Kıbrıs Türk gençliğinin dünyaya açılmasını ve bulundukları alanlarda ilerlemelerini maddi ve manevi yönden engellediği belirtildi.

Açıklamada, “Adada 1974’ten bu yana ilk kez gerçekleştirilecek olan iki toplumlu Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Kıbrıs etabında arabalar Lefkoşa’nın güneyinden kuzeyine geçerek Kıbrıs’ın kuzeyine uygulanan ambargoları kısmen de olsa delecektir” denildi.

Açıklamada, sporun evrensel olduğuna dikkat çekilerek, söz konusu organizasyona verilen tepkiler de şiddetle kınandı.

Organizasyon nedeniyle Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs Otomobil Kurumu, Uluslararası Motor Sporları Federasyonu, Rum Motor Sporları Federasyonu ve katkı koyan tüm kurum, kuruluş ve bireylere teşekkür edildi.

Öte yandan Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça, Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Kıbrıs ayağının, “KOP süreciyle başlayan KKTC’nin erozyonunun, teslimiyetinin ve çözülme sürecinin devamının göstergesi” olduğunu savundu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Akça, Kıbrıslı Türk yarışmacıların, rallide yarışabilmek için Rum Otomobil Kurumu’na üye olduklarını, yarışmada araçlarında Rum bayrakları taşıyacaklarını ileri sürdü.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ı da eleştiren Akça, organizasyona devlet bütçesinden 1 milyon TL kaynak aktararak, teslimiyetin desteklendiği iddia etti.

Akça, derneğe yönelik “bayrak fetişistliği yapıyorlar” eleştirilere de değinerek, “En önemli kırmızı çizgimiz olan eşit statü talebimiz çiğnenmiştir. Bizim karşı çıktığımız budur” dedi.

 

(tak)

Bu haber toplam 1598 defa okunmuştur