1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Çözüme hazır değiliz"
Çözüme hazır değiliz

"Çözüme hazır değiliz"

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk tarafının ekonomik açından çözüme hazır olmadığını ifade etti.

A+A-

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş,  Kıbrıs Türk tarafının ekonomik açından çözüme hazır olmadığını ifade etti.

“Bazı çevreler hazır olduğumuz ve birinci günden itibaren bu sistemin içinde olabileceğimizi söylemektedir. Bu görüş son derece yanlış” diyen Denktaş, ne finans sektörü, ne rekabet edebilirlik, ne de ekonomik denge açısından bir çözüm döneminde AB içerisinde hareket etmeye hazır olunmadığının altını çizdi.
Başbakan Yardımcısı Denktaş, bu durumun dünyanın Kıbrıs Türk halkını dışlaması ve sistemin dışında tutmuş olmasının yarattığı bir sonuç olduğuna işaret ederek, “Tüm AB ülkelerinin en az 10 yıllık bir geçiş süreci var, biz bu süreci yaşamadan kendimizi işin içinde bulacağız” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş Diyalog TV’de ana haber bültenine katılarak açıklamalarda bulundu.

“KOÇANLAR DEVLET TEMİNATI ALTINDA”

Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Serdar Denktaş, çözüm sürecinde mülkiyet konusu ve tapuların geçersiz sayılacağı yönündeki iddialara tepki gösterdi.

Denktaş; “Kendi görüşmecilerimiz, ‘koçanlarımız geçersizdir’ anlayışı ile konuyu ele alıyor. Bizim koçanlarımız devletin teminatı altındadır ve geçerlidir. Bu konuda kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

GARANTİ SİSTEMİ

Olası bir çözüm formülünde garanti sisteminin sulandırılmasının tehlikelerine vurgu yapan Başbakan Yardımcısı Denktaş şunları söyledi:

“Esasında bizim tartışmamız gereken var olan sistemi daha da ileriye götürmek iken, daha geri götürmeyi konuşmaları bende kuşku yaratıyor. Bu durum Kıbrıs Türkü’nün güvenliği açısından büyük bir tehdit. Mevcut sistem güvenliğimizi sağlamıştır. Ada üstünde sistemin korunması konusunda büyük oranda başarılı olmuştur. Bu test edilmiş bir sistemdir. Bu nedenle güçlendirilmesi gerekir.

Oysa konuşulmakta olan, mevcut sistemin zayıflatılmasına neden olabilecektir”

“NEW YORK GÖRÜŞMELERİNDEN UMUTLU DEĞİLİM”

Denktaş, New York’ta gerçekleşen görüşmelerden umutlu olmadığını belirtti.

Müzakerelerde şuanda konuşulanın, Rum tarafı ‘Kıbrıs Federal Devleti’ne dönüştürülürken, KKTC’nin de ‘Kurucu Türk Devleti’ denilerek aslında eyalete dönüştürülmesi olduğuna dikkati çeken Denktaş; “Bunun açıklaması yama olmaktır. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı: “KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş yaşasaydı, KKTC’ye sahip çıkarak varılacak olan çözüme bağımsız devlet ile gidilmesi gerektiğini tavsiye edecekti” dedi.

Bu haber toplam 7376 defa okunmuştur