1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çocuklar güvenli trafik için yürüdü
Çocuklar güvenli trafik için yürüdü

Çocuklar güvenli trafik için yürüdü

Öğrencilerin “trafikte sakatlanmak istemiyoruz”, “süratli sürücü istemiyoruz”, “trafikte beni fark et” yazılı pankartlar taşıdığı etkinliğe Polis Trafik Müdürü Ahmet Beşerler, TKÖD Başkanı Mehmet Avcı ve Şehit Tuncer İlkokulu Müdürü Güven Varoğlu da katıl

A+A-

 

Şehit Tuncer İlkokulu öğrencileri, Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TKÖD) ile Kuzey Kıbrıs Turkcell’in katkıları ve Lefkoşa Türk Belediyesi zabıta ekibinin de katılımıyla 2-8 Mayıs Trafik Haftası kapsamında Lefkoşa’da yürüyüş düzenledi.

Yetkililerin yol planlanmasını çocuk, yaya ve bisikletlilere göre yapması ve araç sürücülerinin çocukları koruyacak şekilde araç kullanması için farkındalık yaratmayı amaçlayan yürüyüş, saat 09.30’da Şht.Tuncer İlkokulu’ndan başladı ve Mehmet Akif Caddesi’nde son buldu.

Öğrencilerin “trafikte sakatlanmak istemiyoruz”, “süratli sürücü istemiyoruz”, “trafikte beni fark et” yazılı pankartlar taşıdığı etkinliğe Polis Trafik Müdürü Ahmet Beşerler, TKÖD Başkanı Mehmet Avcı ve Şehit Tuncer İlkokulu Müdürü Güven Varoğlu da katıldı.

BEŞERLER: “KURALLARA HARFİYEN UYMALIYIZ”

Polis Trafik Müdürü Ahmet Beşerler, etkinlikte yaptığı konuşmada, trafikte güvenlik için farkındalığın önemine değindi.

2015 yılında meydana gelen kazalarda 28 kişinin öldüğünü, 928 kişinin yaralandığını ve yaralananlardan bazılarının ömür boyu sakat kaldığını ifade eden Beşerler, kazalar sonucu 21 milyon 500 bin TL maddi kayıp meydana geldiğini de belirtti.

“Bu rakamlar bize trafiğe ne kadar büyük bir kayıp verdiğimizi gösterir” diyen Beşerler, bunun önüne geçmek için trafik kurallarına harfiyen uyulması gerektiğini vurguladı.

Beşerler, “Kurallara uyduğumuz müddetçe trafik kazalarının önüne geçebiliriz” dedi.

AVCI: “YOLLARDA EN ÇOK MAĞDUR OLANLAR ÇOCUKLAR”

“Trafikte beni fark et” temasıyla hareket ettiklerini anlatan TKÖD Başkanı Avcı da, yollarda en çok çocukların mağdur olduğunu söyledi.

Trafikte can güvenliği sorununun çözülmesi için gereken önlemlerin alınmasını isteyen Avcı, amaçlarının bu anlamda farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.

Avcı, etkinliğe katkı koyanlara teşekkür etti.

VAROĞLU: “FARKINDALIK YARATMAK GEREK”

Şht. Tuncer İlkokulu Müdürü Güven Varoğlu ise konuşmasında, trafik konusunda çok hassas olduklarını, bu nedenle okul bahçesine trafik eğitim parkı yaptırdıklarını dile getirdi.

“Trafik kazaları ülkenin en önemli sorunlarındandır” diyen Varoğlu, işbirliği ile farkındalık yaratmak gerektiğini, bugünkü etkinliğin de bu amaçla yapıldığını kaydetti.

Etkinliğe katkıda bulunanlara teşekkür eden Varoğlu, devleti de hassasiyet göstermeye ve yolları iyileştirmeye çağırdı.

Konuşmaların ardından yürüyüş başladı.

Slogan ve pankartlar eşliğinde Şehit Tuncer İlkokulu’nda başlayan yürüyüş Mehmet Akif Caddesi’nde tamamlandı.

YARIN TRAFİK BİLGİ YARIŞMASI; CUMA ŞİİR YARIŞMASI

Trafik Kazalarını Önleme Derneği “2016 Trafik Haftası” etkinlik programı yarın saat 09.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde 4. İlkokullar Arası Trafik Bilgi Yarışması’yla devam edecek. Yarışmaya, Gönyeli İlkokulu, Gazi İlkokulu, Şehit Hasan Cafer İlkokulu, Lefke İstiklal İlkokulu ve Dipkarpaz İlkokulu katılacak.

Cuma günü ise saat 09.30’da Kuzey Kıbrıs Turkcell Trafik Eğitim Parkı’nda şiir yarışması yapılacak.

Yarışmaya, Hamitköy Dr. Fazıl Küçük İlkokulu, Dörtyol İlkokulu, Çamlıbel Aysun İlkokulu, Zümrütköy İlkokulu ve Büyükkonuk İlkokulu öğrencileri katılacak.

(tak)

Bu haber toplam 1513 defa okunmuştur