1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çiğdem Altınfincan tüm davaları kabul etti
 Çiğdem Altınfincan tüm davaları kabul etti

Çiğdem Altınfincan tüm davaları kabul etti

Avukat, sanığın mektubunda, kazada hayatını kaybeden kişilerin ailelerin, duruşma başladığı gün itibariyle ayni acıları yaşamaya tekrar başladıklarını ve bu ızdırabı ne onların ne de kendisinin kaldıracağını yazdığını söyledi.

A+A-

Dört öğretim görevlisinin Türkeli kavşağında hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili süren dava duruşmasında ilginç bir gelişme yaşandı.  Sanık Çiğdem Altınfincan, daha önce kabul etmediği ‘süratli sürüş’ davalarını “kabul ettiğini” mektupla açıkladı.

Didem MENTEŞ

Dört öğretim görevlisinin 20 Ocak 2014’de Türkeli kavşağında hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili süren dava duruşmasında şok bir karar alındı. Sanık Çiğdem Altınfincan daha önce itham olduğu ve 6 ‘sını kabul etmediği 10 davanın tümünü, kabul ettiğini avukatına gönderdiği bir mektupla açıkladı.

Bir önceki duruşmada, kaza sonrasında çekilen video görüntülerinin Mahkemede gösterilmesi ardından, daha önce ‘süratli sürüş’ davalarını kabul etmeyen sanık, kararını değiştirerek tüm davalarını kabul etti.

Altınfincan, avukatı aracılığıyla mahkemeye yaptığı beyanda, bu acıyı ve ızdıraba daha fazla dayanamayacağına ve hiç kim seninin bu acıyı yeniden yaşamasını istemediğini belirterek, davanın bir an önce bitmesini istediğini ifade etti.

Avukat mektubu okudu

Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Ahmet Varol ve sanığı temsilen Avukat Süleyman Dolmacı hazır bulundu

Oturumun başında söz alan sanık Avukatı Süleyman Dolmacı, sanıkla kısa bir görüşme yaptığını ve kendisine imzalı bir mektup verdiğini söyledi.
Avukat Dolmacı, müvekkilinin mektupta, kazada hayatını kaybeden kişilerin ailelerin, duruşma başladığı gün itibariyle ayni acıları yaşamaya tekrar başladıklarını ve bu ızdırabı ne onların ne de kendisinin kaldıracağını yazdığını söyledi.

10 davayı da kabul etti

Daha önceki duruşmada 10 davadan itham edilen ve ‘süratli sürüşü’ içeren 6 davayı ret eden sanık Çiğdem Altınfincan yeniden itham edildi. Avukatın beyanını dikkate alan Ağır Ceza Heyeti, sanık Çiğdem Altınfincan’ı kabul etmediği 6 davadan yeniden itham edilmesine izin verdi. Sanık Altınfincan yeniden itahm edilerek tüm davaları kabul etti.

Altınfincan’ın tüm davaları kabul etmesinin ardından, iddia makamı adına söz alan Kıdemli Savcı Ahmet Varol, meseleyle ilgili olguların ve emarelerin sunulması için mahkemeden kısa bir tehir talep etti.  Savunma makamının bu talebe itirazı olmaması üzerine, Ağır Ceza Heyeti Başkanı Ömer Güran, davayı bugüne tehir etti.

 

Bu haber toplam 3695 defa okunmuştur