1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ÇİFTÇİLER EYLEMDE KARARLI
ÇİFTÇİLER EYLEMDE KARARLI

ÇİFTÇİLER EYLEMDE KARARLI

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Lefkoşa’da bugün araçlı eylem gerçekleştiriyor.

A+A-

SAAT 17:20

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından eyleme devam ediyor.

Görüşme sonrası basına açıklama yapan Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, hükümet ile yaptıkları görüşme sonrası karşılıklı “iyi niyet” çerçevesinde eylemi sürdüreceklerini ancak hükümetin belli istişareleri yapmasının ardından yeniden bir araya geleceklerini söyledi.

Kelle, Başbakan’ın gerekli görüşmeleri yapacağını ve kendisini yeniden görüşmeye çağıracağını belirterek, kendilerinin de Başbakanlık önünde oturmaya devam edeceğini kaydetti.

(tak)

-----------------------

SAAT 16:20

Çiftçiler Birliği'nin Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu ile görüşmesi az önce sona erdi. Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle görüşme ile ilgili herhangi bir bilgi vermedi. Bir süre daha Başbakanlık önünde kalacaklarını söyleyen Kelle, "kendi aramızda değerlendirme yapacağız" dedi.

---------------------------------------------

SAAT 14:50

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakanlık önünde eylem yapan Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nden bir heyeti kabul etti.

Hüseyin Çavuş Kelle başkanlığındaki Çiftçiler Birliği heyetini makamında kabul eden Yorgancıoğlu’na Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu eşlik ediyor.

Hükümetten 2014 ve 2015 doğrudan gelir desteği, mazot ücretleri ve arpa fiyatlarının yeniden değerlendirilmesini talep etmek amacıyla bugün Lefkoşa’da eylem düzenleyen Çiftçiler Birliği, Tarım Bakanlığı’ndan başlayıp, Cumhuriyet Meclisi önüne, oradan da Başbakanlık’a giden bir eylem gerçekleştirdi.

Çiftçiler, Başbakanlık önünde beklerken Başbakan Yorgancıoğlu tarafından görüşmeye çağrıldı.

Yorgancıoğlu’nun Çiftçiler Birliği heyetiyle görüşmesinde basına görüntü alma izni verildi ancak herhangi bir açıklama yapılmadı.

Görüşmenin ardından basına görüşmenin detayları ile ilgili bilgi verilmesi bekleniyor (tak)

-------------------------------------------

SAAT 14:20

Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Başbakanlık önünde açıklama yaptı: Bu bütçeyle iyi niyetli olmayacağımızı söyledik. Bizi dinlemedikleri için bu günlere geldik. Arpa fiyatıyla ilgili görüşme istedik, görüşlerimizi Aralık ayından itibaren iletmeye çalıştık. Bütünlüklü tarım politikasını hayata geçirmek istedik. 6 ay geçti bizimle istişare etmediler. Alın teri emek gücümüzü kendilerine simge ederler bugün kravatı tercih ediyorlar. Bizimle değil tüccarla çalışmak istemişlerdir. 2 yıl kuraklıktan sonra üreticiye ben arpa alamam, ben sizi ödeyemem diyerek oyalamaya çalıştılar. Arpanın serbest kalmaması gerektiğini ifade ettik, dinlemediler. Bizi tüccara peşkeş çekmeye çalıştılar”

 

------------------------------------------

SAAT 13:58

Başbakanlık önünde yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından, polis başbakanlık önüne koyduğu araçları çekti. Çitfçiler kombayları başbakanlık önüne yerleştirdi

 

SAAT 13:35

Başbakanlık önündeki engellerin kaldırılmasını isteyen çiftçiler ile polis arasında gerginlik yaşanıyor.

------------------------------------------------

SAAT 13:15

Çiftçiler Birliği'nin  Lefkoşa'daki araçlı eylemi devam ediyor. Trafikte sorunlar yaşanıyor. Küçük Kaymaklı, Meclis önü, ve Başbakanlık güzergahında trafik yoğun.

-----------------------------------------

SAAT 12:45

Çiftçiler Başbakanlık önüne geldi ancak Başbakanlık önü itfaiye ve polis araçları ile trafiğe kapatıldı.

SAAT 12:40

Lefkoşa girişinde traktör, kamyon, biçerdöver ve diğer iş aletleriyle toplanan çiftçiler, ilk önce Tarım Bakanlığı önünde eylem yaptı, ardından Meclis önünden durmadan geçerek Başbakanlık önüne hareket etti.

Araçların üzerine "bakan tüccar el ele", "vatan hürriyet ekmek", "susma sıra sana gelecek", "köylü milletin efendisidir", "bütünlüklü tarım politikası şart" yazılı pankartlar asan eylemciler, Meclis önüne arpa ve balya döktü, hükümeti kornalarla protesto etti. (tak)

------------------------------------------------------------

SAAT 12:30

Eylem çerçevesinde Gönyeli ve Haspolat çemberlerinde toplanan eylemciler ilk olarak Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığına gitti. Burada bir açıklama yapan Birlik Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Bakanın “bakanlıkta bulunmamasını” eleştirerek “bugün geleceğimizi biliyordu ama yine sorumluluktan kaçarak burada bulunmadı” dedi.

Eylemciler daha sonra Başbakanlığa doğru hareket etti. Birlik Başkanı açıklamayı Başbakanlıkta yapacaklarını söyledi. (tak)

Başbakanlığa hareket eden çiftçiler bazı araçlarını Tarım Bakanlığı önünde bıraktı

 

--------------------------------------

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Lefkoşa’da bugün araçlı eylem gerçekleştiriyor. Eyleme katılan çiftçiler saat 10.00'da Hamitköy ve Gönyeli çemberlerinde toplandı.

Hamitköy ve Gönyeli çemberlerinden hareket eden çiftçilerden bir grup Meclis önünde, bir grup da Tarım bakanlığı önünde toplandı.


Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle’nin Tarım Bakanlığı önünde açıklama yapması bekleniyor

Bu haber toplam 3416 defa okunmuştur