1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Cezaevine gönderildi
Cezaevine gönderildi

Cezaevine gönderildi

Mağusa’da başkasının kimliğine bürünerek iki farklı iş yerine giden ve iş yerlerinden birinden sahtekarlıkla para temin eden diğer iş yerinden ise yine sahtekarlıkla para temin etmeye çalışan zanlı M.C.K dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

“Başkasının kimliğine bürünme”, “Sahtekârlıkla para temin etme” ve “Suç işlemeye teşebbüs etme” suçlamalarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı K., davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Lefkoşa’da da benzeri 3 meselesi var...
Meselenin tahkikat memuru Vedat Bilginaylar, zanlı M.C.K’nun 23 Temmuz tarihinde büyük sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Semra LTd.’ye giderek kendisini Yakın Doğu Üniversitesi mal alım sorumlusu olarak tanıtıp başkasının kimliğine büründükten sonra arızalanan aracının tamiri için 520 TL isteyerek sahtekarlıkla para temin etmeye teşebbüs ettiğini açıkladı. Bilginaylar, zanlının yine 28 Temmuz tarihinde Girne’den Mağusa’ya gelmek üzere müşteri olarak binmiş olduğu taksinin şoföründen 120 TL nakit parayı Mağusa’da kendisine taksi parası ile birlikte vermek üzere alarak 250 TL taksi parasını ödemeden taksiden inip kaçtığını açıkladı. Zanlının yine 28 Temmuz tarihinde Matcop Bilgisayar Hastanesi isimli iş yerine giderek kendisini gümrük memuru Ahmet Köroğlu olarak tanıtıp başkasının kimliğine büründükten sonra şirket adına kargodan gelen malların gümrük bedeli olan 215 TL parayı sahtekârlıkla temin ettiğini belirten Bilginaylar, zanlının 28 Temmuz tarihinde tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Bilginaylar, zanlının Lefkoşa’da da benzeri şekilde 3 meselesinin olduğunu belirterek, sahtekârlıkla para temin ettiğini açıkladı.

Birçok benzeri sabıkası var...
Polis Memuru Vedat Bilginaylar, zanlı MC.K’nun bir çok benzeri sabıkası olduğunu belirterek, zanlının 2015 yılı Nisan ayında cezaevinden çıktığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Bilginaylar, zanlının serbest kalması halinde benzeri suçları işlemeye devam edebileceğini söyleyerek 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesini talep etti.

Cezaevinde bekleyecek...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı M.C.K’nun davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1573 defa okunmuştur