1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Cezaevinde güvenlik artıyor
Cezaevinde güvenlik artıyor

Cezaevinde güvenlik artıyor

Cezaevinde belirli günlerde narkotik köpek ile 20 dakikalık yoklamalar yapılıyor

A+A-

İçişleri Bakanlığı, Merkezi Cezaevi’nin yasal ve fiziki yapısını iyileştirmesine yönelik çalışmalar çerçevesinde Cezaevleri Tüzüğü ele alarak, disiplin konularında, ödül-cezalarda bir takım düzenlemeler yapıldığını açıkladı.

KAMU-SEN, KTAMS ve Gardiyanlar Birliği'nin de katkılarıyla düzenlenen tüzükle, güvenlik dikkate alınarak cezaevine yiyecek götürmesi engellenen mahkumların, açık görüş günlerinde ailelerince getirilen yiyecekleri yine aileleriyle  birlikte tüketmesi öngörülüyor.

X-RAY CİHAZI ALIM AŞAMASINDA

İçişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili açıklamasına göre, cezaevi güvenliğiyle ilgili hazırlanan proje kapsamında, x-ray ve yoklama cihazlarının alım aşamasına gelindi.

Ayrıca cezaevinde 1 narkotik köpeği bulundurulması amacıyla başlatılan proje çerçevesinde bir gardiyanın eğitim aldığı ve cezaevinde belirli günlerde 20 dakikalık yoklamalar yapıldığı kaydedildi.

Mahkumların en çok şikayet ettikleri konulardan biri olan  diş sağlığı sorununu  çözmek amacıyla cezaevinde diş ünitesi oluşturulduğu ve gerekli araç gereçler alınarak, montajlarının yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, mahkumların sağlıklı, dengeli ve kaliteli beslenmelerini sağlamak amacıyla yemek menülerinin de aylık olarak hazırlandığına işaret edildi.

YASAL DÜZENLEMELER

İçişleri Bakanlığı açıklamasında ayrıca, idari yönden iyileştirmeye gidebilmek amacıyla başlatılan Cezaevi (Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları) Yasa Tasarısı çalışmalarında son aşamaya gelindiği kaydedildi.

Şartlı Tahliye Tüzüğü’nün yeniden gözden geçirilmesi amacıyla önümüzdeki hafta kurul toplantısı yapılması için karar alındığı ve kurul üyeleri ile görüşmeye başlandığı belirtilen açıklamada, tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılması projesi çerçevesinde  11 alanda başlatılan meslek edindirme projeleri ile yabancı dil ve bilgisayar kurslarının devam ettiği ifade edildi.

(tak)

Bu haber toplam 1269 defa okunmuştur