1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ÇBP, siyasi partilerle görüşecek
ÇBP, siyasi partilerle görüşecek

ÇBP, siyasi partilerle görüşecek

İki toplumlu ve iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı, tek uluslararası kimliği olan birleşik federal bir Kıbrıs için mücadele etmek amacıyla kurulan Çözüm ve Barış Platformu, siyasi partilerle bir araya geliyor

A+A-

İki toplumlu ve iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı, tek uluslararası kimliği olan birleşik federal bir Kıbrıs için mücadele etmek amacıyla 33 örgütün katılımıyla kurulmuş olan "Çözüm ve Barış Platformu" örgütlenme çalışmaları çerçevesinde şu an itibarıyla sayısını 45 örgüte çıkarmış durumdadır.

Çözüm ve Barış Platformu, bununla ilgili basın bildirisi yayınlayarak, siyasi partilerle görüşüleceği bilgisini verdi. Yapılan bilridide şunlar yer aldı:

"Platformun, geçtiğimiz hafta yapılan toplantısında bölgelerde kitle toplantıları yapılması ve siyasi partilere ziyaretler gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştı. Bu karar ışığında, 24 Ekim Pazartesi (yarın) 19.30'da Mağusa MAGEM'de gerçekleştirilecek ilk etkinlikte Çözüm ve Barış Platformu Temsilcileri yer alarak görüşlerini katılımcılarla paylaşacaktır.

Çözüm ve barış mücadelesi veren tüm çevreleri biraraya getirerek ortak bir mücadele verilmesini arzulayan platformun bu hafta içerisinde bir diğer önemli gündemi ise siyasi partilere yapılacak ziyaretler olacaktır. Bu doğrultuda YKP, BKP, TDP, CTP, HP yanında güney Kıbrıs'ta da AKEL ve DİSİ'yle görüşülecektir.

Parti genel merkezlerinde yapılacak siyasi partileri ziyaretleri 24 Ekim Pazartesi günü ilk olarak 12.30'da YKP ve 15.00'de CTP yetkilileriyle yapılacak görüşmelerle başlayacaktır. 25 Ekim Salı günü 18.00'de ise Halkın Partisi ile görüşülecektir. Ardından 25 Ekim Çarşamba günü 10.00'da TDP ve 14.00'de BKP'yle bir araya gelecek olan platform temsilcileri 26 Ekim Perşembe günü 11.30'da ise AKEL genel merkezinde parti yetkilileriyle biraraya gelecektir. Ayrıca, DİSİ ziyareti ise 16 Kasım olarak planlanmıştır."

Bu haber toplam 1640 defa okunmuştur