1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çavuşoğlu, Yeşilköy’deki su deposu açılışına katıldı
Çavuşoğlu, Yeşilköy’deki su deposu açılışına katıldı

Çavuşoğlu, Yeşilköy’deki su deposu açılışına katıldı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Yeşilköy’de açılışı gerçekleştirilen Yeşilköy Sulama Kooperatifi’nin girişimleriyle Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’nin katkılarıyla yapımı tamamlanan 1000 tonluk sulama suyu deposunun açılışına katıld

A+A-

Bakan Çavuşoğlu açılışta yaptığı konuşmada, Yeşilköy’de sulama amaçlı su kullanımı için yapımı tamamlanan deponun, bölgeye bolluk bereket getireceğini kaydederek, bölge insanının topraklarına tutunmasına vesile olan bu tür projelerin artarak sürmesini diledi.

Çavuşoğlu: “İçme kullanma suyu birkaç gün içerisinde bölgeye ulaşacak”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Yeşilköy’de gerçekleştirilen açılış töreninde yaptığı konuşmada, içme kullanma suyunun birkaç gün içerisinde bölgeye ulaşacağını belirterek, yer altı sularının ise içme kullanma yerine istihdam amaçlı, bölge insanının gelir seviyesini artırma maksatlı kullanılması yönünde adım atılmış olduğunu ifade etti. Bu projenin hayat bulmasıyla birlikte Yeşilköy’de mal sahibi olan ve aslında sulu tarım yapmaları için planlanan arazilere sahip olan 76 kişinin ülkenin beslenmesine, daha bol ve sağlıklı sebze tüketmesine katkıda bulunmaları umudunu dile getiren Çavuşoğlu, “Umudum insanımızın yerinde istihdam edilmesini sağlayan bu tip projelerin her tarafa yayılarak insanımızın bu topraklara tutunması ve ülkemizde bolluk bereketin oluşması ve üreticimizin refahının artmasıdır” şeklinde konuştu. Çavuşoğlu, gerçekleştirilen projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, deponun bölge halkına hayırlı olmasını diledi.

Çelik: “Bölgede verim artacak”
Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi Tarım Müşaviri Nebi Çelik açılışta yaptığı konuşmada, TC’den KKTC’ye gelen suyla birlikte yer altı sularının sulama amaçlı yatırımlara yönlendirilmesiyle tarımsal üretim açısından sulama suyunun gelmediği bölgelerde verimin artacağına dikkat çekti. Çelik, bölgede yaşayanlar için ekonomik yönden artılar getirecek projenin hayırlı olmasını diledi.

Bu haber toplam 1901 defa okunmuştur