1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çavuşoğlu Kıbrıs’a geliyor…
Çavuşoğlu Kıbrıs’a geliyor…

Çavuşoğlu Kıbrıs’a geliyor…

Cumhurbaşkanı Akıncı ile Çavuşoğlu ortak basın toplantısı düzenleyecek

A+A-

Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Bilişim ve E-Arşiv altyapı projesini yerinde inceleyecek


Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün KKTC'ye gelecek. Ziyaret Çavuşoğlu'nun Türkiye'de yeni hükümetin kurulmasının ardından ilk dış gezisi olacak. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Cumhurbaşkanlığı’nda bir araya gelecek ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.
Günübirlik ziyaret için KKTC’ye gelecek Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın ev sahipliğinde saat 13.00’te düzenlenecek heyetler arası çalışma yemeğine katılacak, saat 14.00’te ise Cumhurbaşkanlığı’nda Cumhurbaşkanı Akıncı ile ortak basın toplantısı düzenlenecek.,
Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ayrıca saat 11.20’de Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile bakanlıkta görüşecek ve “KKTC Dışişleri Bakanlığı Bilişim ve e-Arşiv Altyapı Projesini” yerinde inceleyecek.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Çavuşoğlu, ülkeye gerçekleştireceği ziyaret çerçevesinde saat 12.30’da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilecek, kabulün ardından çalışma yemeğine geçilecek.
Cumhurbaşkanı Akıncı ile Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, saat 14.00’e kadar sürecek çalışma yemeğinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.


Davutoğlu hükümetinin programında Kıbrıs: “Çabaları destekleyeceğiz"

Diğer yandan, TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından TBMM'ye sunulan 64. Hükümet Programı'nda yer alan "Vizyoner ve Öncü Ülke" başlıklı bölümde Kıbrıs konusu da yer aldı.
Programda, 64. Hükümet döneminde de uzun dönemli perspektifle, sağlam değerlere dayalı geliştirilen dış politikanın gelecek dönemde de dünya ve ülke şartlarını dikkate alarak geliştirilmesine devam edileceği belirtildi.
Kıbrıs'ta müzakere edilmiş bir çözüm ve Kıbrıs Türk halkının uluslararası toplum içerisindeki haklı yerini alabilmesinin temel önceliklerden biri olduğu ifade edildi.
Programda, “Kıbrıs'ta her iki halkın asli kurucu iradelerini, siyasi eşitliklerini ve adanın ortak sahibi olmalarını temel alan, müzakere edilmiş, adil ve kalıcı bir çözüm için garantör ülke olarak yapıcı katkımızı sürdüreceğiz ve BM'nin bu yöndeki çabalarını destekleyeceğiz" ifadesi kullanıldı.

Bu haber toplam 1473 defa okunmuştur