1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CAS çalışanlarıyla ilgili son karar 20 Ağustos’da…
CAS çalışanlarıyla ilgili son karar 20 Ağustos’da…

CAS çalışanlarıyla ilgili son karar 20 Ağustos’da…

CAS çalışanlarıyla ilgili olarak Türk-Sen ile Hava-Sen yetkilileri, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ile makamında bir araya geldi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Cyprus Airport Services (CAS) şirketi ve çalışanlarıyla ilgili olarak 20 Ağustos Çarşamba günü Bakanlar Kurulu’nda son kararın alınacağı öğrenildi.
Geçtiğimiz ay işten durdurulan CAS çalışanlarıyla ilgili olarak Türk-Sen ile Hava-Sen yetkilileri, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ile makamında bir araya geldi. YENİDÜZEN’e konuşan Türk-Sen Başkanı Aslan Bıçaklı, 20 Ağustos Çarşamba günü Bakanlar Kurulu’nda çalışanlarla ilgili karar alınacağını belirterek, Perşembe ve Cuma günleri sendikayla görüşerek CAS’ın yeniden yaşama geçmesi ve çalışanların iş başı yapması konusunda karar verileceğini dile getirdi. Hava-Sen Başkanı Buran Atakan da Bakanlar Kurulu’ndan alınan karar göre bir yol haritası çizileceğini, şirketin yaşatılması konusunda bir uğraş olduğunu belirterek, çalışanların da huzursuzluğunun ortadan kaldırılmasını ümit ettiklerini söyledi.

Bıçaklı: “Karardan sonra durumu görşeceğiz”

Türk-Sen Başkanı Aslan Bıçaklı, CAS çalışanlarıyla ilgili uzun zamandır Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile çeşitli görüşmeler yaptıklarını hatırlattı. Ramazan Bayramı öncesinde CAS çalışanlarının devletin güvencesi altında olduğunun söylendiğini ve CAS’ın durumunun yeniden değerlendirileceğinin söylendiğini hatırlatan Bıçaklı, Bakanlar Kurulu’nun bununla ilgili Serdar Denktaş’ı görevlendirdiğini söyledi. Serdar Denktaş ile sendikalar olarak görüştüklerini belirten Aslan Bıçaklı, 20 Ağustos Çarşamba günü toplanacak Bakanlar Kurulu’nda CAS ile ilgili gerekli uygulamaya geçilmesi ve problem olmayacak kararlar alınabilmesi yönünde konuşulduğunu akardı. CAS’ın yeniden yaşama geçeceği ve işçilerin nasıl iş başı yapacağı konusunda alınacak kararın, 21 ya da 22 Ağustos günü sendikalara iletilerek görüşüleceğini aktardı.

Atakan: “Çarşamba günü karar alınacak”

CAS ile ilgili olarak 5 kişilik bir heyetle dün Serdar Denktaş ile görüştüklerini söyleyen Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, Bakanlar Kurulu’nun 20 Ağustos Çarşamba günü bir karar alacağını ve sendikalarla bir yol haritası çizileceğini söyledi. “Bu şirketi yaşatmak için bir uğraş var. Serdar Bey Çarşamba günü kesin bir sonuç alınacağını söyledi ” diyen Atakan, Denktaş’ın kendilerine bazı pürüzler olduğunu da aktardığını belirtti. Atakan, şuanda mevcut İstanbul Handling şirketinin havayolları ile anlaşma yaptığını ve bu anlaşmaların uzun süreli olduğunu dolayısıyla bir sıkıntı yaşandığını kendilerine aktarıldığını belirtti. Atakan, bazı küçük (az uçuşu) olan şirketlerde sıkıntı olmadığını öğrendiklerini belirten Atakan, CAS şirketinin tekrar faaliyete geçmesi konusunda hem fikir olduğunu vurguladı. Atakan, “Yaşatma kararı üretilirse, küçük ölçekli hava şirketiyle çalışmaya başlanır daha sonra bu büyük şirketlere kadar gider” dedi.

“Umarım Ercan’da çadır kurmaya gerek kalmaz”

İstanbul Handling şirketinin yıllardır Sivil Havacılık Tüzüğü’ne göre ‘handlig’ şirketi olarak hizmet verme durumunun söz konusu olmadığını söyleyen Buran Atakan, bu şirkete bu hakkın İstanbul Havayolu kaynaklı verildiğini ve bu havayolun kapanmasıyla bittiğini savundu. Bu şirkete bu hakkın Bakanlar Kurulu kararıyla verilerek uzatıldığını savunan Atakan, bu şirketin tahmin edilemeyecek şekilde büyük bir piyasaya sahip olduğunu söyledi. “Bu şirketin hiç hak etmediği imtiyazların ortadan kaldırılması gerekiyor çünkü söz konusu olan bir devlet şirketinin sürekliliğidir” diyen Atakan, tekelleşmenin neler getireceğinin ortada olduğunu vurguladı.

Buran Atakan, çalışanların huzursuz olduğunu ve bunun giderek arttığını söyleyerek, “Biz zaman Serdar Denktaş ‘Ercan’a gider çadır kurarım’ demişti. Şimdi de gerekirse arkadaşlarımızla biz Ercan’da çadır kuracağız. Biz çok sabırlı davrandık. Umarım Perşembe ve Cuma günü görüşmeden sonra buna gerek kalmaz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1797 defa okunmuştur