1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çamlıbel'de BÜYÜK YANGIN
Çamlıbelde BÜYÜK YANGIN

Çamlıbel'de BÜYÜK YANGIN

Orman Dairesi Müdürlük Fırat BRT'ye açıkladı: Geçitkoy-Çamlıbel arasındaki yangın kontrol altına alındı. Orta bölümlerde devam eden yangın ise kontrollü yanıyor

A+A-

 Geçitköy'de Türkiye'den gelen suyun arıtıldığı Devlet Su İşleri'ne ait  arıtma tesisi yakınlarında yangın çıktı.

Polis Basın Subaylığı'ndan alınan ilk bilgiye göre, yangın saat 19.00 sıralarında Geçitköy arıtma tesislerinde başladı. Saat 21.00 itibarıyla Geçitköy barajının batısına yayılan alevler kontrol altına alınamadı.

Yangının söndürülebilmesi için bazı ilçelerden destek alan itfaiye, Sivil Savunma Teşkilatı, asker ve köylülerin müdahale ettiği öğrenildi.

Bu arada Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Twitter hesabından yangının ciddi olduğu ve itfaiyenin belediyeden destek talebinde bulunduğunu; seve seve ellerindeki olanakları ileteceklerini bildirdiklerini açıkladı.

(TAK)

---------------

SAAT: 22.00

HALA YANIYOR!
Geçitkoy Barajı'nın yakınlarındaki yangın hala kontrol altına alınamadı. İtfaiye müdahale ediyor. Tüm blgöelerden yardım istendi.

 

----------------

SAAT:22.10

MUDAHALE ZOR...
Çamlibel'deki ormanlık alanda çıkan yangında alevler ulaşımı güç bölgelere yayıldı. Yangına müdahalede zorluk çekiliyor.

----------------

SAAT: 22.30

Orman Dairesi Müdürlük  Fırat BRT'ye açıkladı: Geçitkoy-Çamlıbel arasındaki yangın kontrol altına alındı. Orta bölümlerde devam eden yangın  ise kontrollü yanıyor.

(YD)

 

 

--------------

YANGININ NEDENİ TRAFO PATLAMASI... 250-300 DÖNÜMLÜK ARAZİDE ETKİLİ OLAN YANGINDA ÇOĞUNLUKLA 25 YILLIK ÇAM AĞAÇLARI YANDI

Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat, Geçitköy'de arıtma tesisleri yanında çıkan ve Çamlıbel ile Hisarköy'e de yayılan yangının genel olarak kontrol altına alındığını söyledi. Fırat, yangının nedeninin arıtma tesisleri trafosundaki patlama olduğunu açıkladı.

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Fırat, saat 21.40 itibarıyla, Geçitköy-Çamlıbel arasında etkili olan yangının  kontrol altına alındığını, orta bölümlerde süren yangının ise kontrollü olduğunu ifade etti.

Trafodaki patlamadan sonra çıkan yangında yanan çam kozalaklarının fırlaması sonucu alevlerin Hisarköy'e doğru yayıldığını, ekiplerin müdahalesiyle önü kesilen alevlerin rüzgarın yön değişmesiyle yeniden başlama yönüne döndüğünü anlatan Altay Fırat, yangının 250-300 dönümlük araziyi etkilediği tahmininde bulundu.

Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat, yanan bölgede 25 yıllık çam ağaçları bulunduğunu; yangın söndürme çalışmalarına Orman Dairesi, İtfaiye, asker, Sivil Savunma Teşkilatı ve belediye ekiplerinin katıldığını, birçok su tankerinin de katıldığını belirtti.

"ZORLANIYORUZ"

Yangının genelinin kontrol altına alındığı bilgisi veren Fırat, "Arazi düz değil, gece de olduğu için çok zorlanıyoruz. Ancak yangının genel olarak kontrol altına alındığını söyleyebiliriz. Ortalarda ise yangın kontrollü sürüyor" dedi.

(TAK)

-------

SAAT:22.40

Geçitkoy-Çamlıbel arasında çıkan yangını soğutma  çalışmaları  için yarın sabah adaya Türkiye'den bir yangın helikopterinin  geleceği bildirildi.

(YD)

fotoğraflar Çağlayan Cesurer

Bu haber toplam 3074 defa okunmuştur