1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Büyük Soygun Soruşturmasında GELİŞME
Büyük Soygun Soruşturmasında GELİŞME

Büyük Soygun Soruşturmasında GELİŞME

24 Temmuz’da meydana gelen 3 milyon TL’lik soygun olayıyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz’da yaşanan 3 Milyon TL’lik soygunda yeni bir gelişme yaşandı. Soygundan bir süre sonra polis tarafından bulunan 770 bin 500 TL'nin geri iade edilmesi için Kooperatif Merkez Bankası ve soygun sırasında kullanılan kiralık aracın sahibi firma ‘aracın’ iade edilmesi için Başsavcılığa talepte bulundu. Başsavcılık ise yazılı olarak yapılan talepleri değerlendirmeye aldı.
YENİDÜZEN’e bilgi veren Başsavcı Yardımcısı Muavini Mahmut Atakara, soygun olayında kullanılan kiralık aracın bağlı olduğu firmanın ve Kooperatif Merkez Bankası’nın Güzelyurt Savcılığı’na emarelerin iadesi için talepte bulunduğunu doğruladı. Atakara, yazılı talep olduğu için durumun değerlendirilerek karar üretileceğini açıkladı.

Atakara: “Talebi inceleyerek karar üreteceğiz”
Mahmut Atakara, olayla ilgili dikkatlice incelenmesi gereken noktalar olduğunu bu nedenle gerekli değerlendirmelerin yapıldıktan sonra ‘olumlu ya da olumsuz’ herhangi bir karar verileceğini ifade etti.
Atakara, “Paraların iade edilmesi için yasal sahipleri tarafından Güzelyurt Savcılığı’na yazılı talepte bulunuldu. Kiralık araç sahibi de aracın iade edilmesini istedi. En başından beri ne yapılmaları konusunda zaten bir tartışma vardı. Yasal mevzuata göre hareket edilmesi için başvuru beklendi. Hak sahipleri de yazılı bir talepte bulundu. Yazılı talep olduğu için değerlendireceğiz, henüz bir karar üretilmiş değil. Dikkatlice inceleyeceğimiz noktalar var. Onları değerlendirdikten sonra karar alınacak” şeklinde konuştu.

2.2 Milyon TL halen kayıp
24 Temmuz’da Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde yaşanan 3 Milyon TL’lik soygun olayında henüz ele geçirilmeyen 2 milyon 229 bin 500 TL bulunuyor. Polis ekipleri tarafından bölgede başlatılan geniş çaplı soruşturma sonucunda paranın 770 bin 500 TL’si ele geçirmiş, geriye kalan miktar ise bulunamamıştı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlı M.F’nin itirafı doğrultusunda polis Güneşköy ve Akdeniz’de yaptıkları aramalarda 770 bin 500 TL’yi bulmuştu. Bulunan paranın 70 bin TL’sini ‘sakladığı’ iddia edilen R.A da tutuklanmıştı. Soygun olayıyla ilgili tutuklanan B.Ç,M.F ve R.A, 15 Ağustos günü 3 ayı geçmemek kaydıyla cezaevine gönderilmişti.
Soygunda bağlantısı olduğu iddia edilen ve İngiltere’de olduğuna inanılan M.Ç ile Türkiye’de olduğu düşünülen R.F ise tespit edilememişti.

Hasta annenin aracı arandı
Öte yandan 24 Ağustos günü zanlı B.Ç’nin annesi olan H.Ç’nin ‘kanser tedavisi’ görmek üzere Ercan’a götürülürken, 4 polis aracının önlerini keserek, valizleri ve arabalarında arama yapıldığı iddia edilmişti. Valizler tek tek açılarak aranırken, arabanın yedek lastikleri de yere vurularak kayıp paranın arandığı öğrenilmişti. Hatta olayı YENİDÜZEN’e anlatan amca M.Ç yaşananlara isyan ederek, tüm ailenin baskı altında yaşadığını iddia ederek, “bu nere kadar gidecek. Ovaya gideriz polis peşimizde, çocuklar bir şey yapacak polis takipte. Dayanacak gücümüz kalmadı” demişti.

Babanın hesaplarına müdahale
Bu arada emeklilik maaşını almak için 2 Eylül günü bankaya giden B.Ç’nin babası H.Ç’ye Maliye Bakanlığı’ndan gelen yazı üzerine ödeme yapılmamış, bankadaki hesaplarına el konulmuştu. Polis, Suç Gelirlerinin Aklanması ve Önlenmesi Yasası kapsamında 3 Milyon TL’lik soygun zanlısı B.Ç’nin babası H.Ç’nin bankadaki hesaplarına soruşturma tamamlanana kadar Başsavcılık kanalıyla  ‘tedbir koyduğunu’ açıklamıştı. H.Ç’ye emeklilik maaşının ödenmemesine yönelik talepte bulunulmadığını, bu konuda bir yanlış anlaşılma olduğu belirtilmiş, yapılan yanlışlığın düzeltilerek,  emeklilik maaşını alabilmesi konusunda girişim başlatıldığı aktarılmıştı.

Bu haber toplam 2478 defa okunmuştur