1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Bütün arzu ve beklentimiz Kıbrıs’ta çözümün gerçekleşmesi”
“Bütün arzu ve beklentimiz Kıbrıs’ta çözümün gerçekleşmesi”

“Bütün arzu ve beklentimiz Kıbrıs’ta çözümün gerçekleşmesi”

Çavuşoğlu: “Kalıcı adil, iki kesimliliğe ve eşitliğe dayanan, 11 Şubat ortak açıklaması çerçevesinde bir çözüm olur”

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, bütün arzu ve beklentilerinin Kıbrıs’ta çözümün gerçekleşmesi ve Kıbrıslı Türklerin uluslararası alanda hak ettiği yeri alması olduğunu söyledi.

Meclis Başkanı Sibel Siber, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Mevlüt Çavuşoğlu ve heyetine, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ile Dışişleri Bakanı Vekili, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay eşlik etti.

Çavuşoğlu: “Bu zorlu süreçte meclise de önemli görevler düşüyor”

Kabulde ilk sözü alan TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kendilerini kabul ettiği için Meclis Başkanı Sibel Siber’e teşekkür ederek, Siber’i Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı anma etkinliklerinde hem İstanbul’da, hem de Çanakkale’de ağırlamaktan büyük onur duyduklarını söyledi.

Müzakerelerin seyrinin gayet olumlu olduğunu belirten Çavuşoğlu, böyle bir dönemde Dışişleri Bakanı olarak Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret edip, hem müzakere sürecine, hem de Kıbrıs Türk halkına desteklerini yinelemek istediklerini söyledi.

“Bu zorlu süreçte meclise de önemli görevler düşüyor. İnşallah meclisin de desteğiyle, kalıcı adil, iki kesimliliğe ve eşitliğe dayanan, 11 Şubat ortak açıklaması çerçevesinde bir çözüm olur”

Siber: “Çanakkale Zaferi’nin etkinliklerine katılmak bizim için de onurdur”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, ziyaretlerinden ötürü Çavuşoğlu’na teşekkür etti.
Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl etkinliklerine katılmanın kendisi için de bir onur olduğunu ifade eden Siber, dünyanın barışa ihtiyacı olduğunu, henüz dünyada istenen barışın sağlanamadığını, ancak herkesin özellikle de dünya liderlerinin bu konudaki kararlılığının önemli olduğunu vurguladı.

Ülkede yeniden başlayan çözüm müzakerelerinin halkta umut olduğunu, iyimser bir hava yarattığını belirten Siber, verilen olumlu mesajların, sosyal programların müzakere masasına yansıması ve olumlu sonuçlanmasının en büyük arzuları olduğunu söyledi.

“Bu dönemde sizlerin ziyaretiniz ve verdiğiniz çözüm ve barış mesajlarınız, bizleri motive etmektedir” diyen Siber, bütün arzu ve beklentilerinin Kıbrıs’ta çözümün gerçekleşmesi ve Kıbrıslı Türklerin uluslararası alanda hak ettiği yeri alması olduğunu vurguladı.

Siber, “müzakereler bu sefer inşallah olumlu neticelenir” diye konuştu. TAK

Bu haber toplam 1255 defa okunmuştur