1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Build Peace Konferansı
Build Peace Konferansı

Build Peace Konferansı

İkinci Uluslararası Build Peace Konferansı, bugün Bedesten’de başladı.

A+A-

Lefkoşa’nın hem kuzeyinde hem de güneyinde “Barış için teknoloji: Kiminle? Kimin için?” ana temasıyla düzenlenen konferansa, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP ACT) ev sahipliği yapıyor.

Konferansın ilkine dünyanın önde gelen üniversitelerinden Massachusetts
Institute of Technology (MIT) ev sahipliği yapmıştı. Bugün ve yarın gerçekleştirilecek İkinci Uluslararası Build Peace Konferansı için 61 ülkeden 250’ye yakın barış aktivisti, akademisyen ve sosyal girişimci Kıbrıs’a geldi.

BARIŞIN İNSANA NASIL KATKI SAĞLAYABİLECEĞİ TARTIŞILACAK
İki gün boyunca Lefkoşa’nın her iki yanında gerçekleştirilecek panel, atölye ve seminerlerde teknolojinin çatışmaların dönüştürülmesi ve barış inşasına nasıl katkı sağlayabileceği tartışılacak. Aralarında Kıbrıslı Türkler ve Rumların da olduğu 25 farklı ülkeden 50 konuşmacı, iki gün boyunca teknolojik yenilikler, iletişim alanındaki en yeni buluşlar ve bunların dünya genelinde barışa sağlayacağı katkıları içeren 30 farklı konuda sunumlar yapacak. Konferans, bugün Lefkoşa’nın kuzeyinde Bedesten’de başladı.

Yarın gerçekleştirilecek etkinlikler ise Lefkoşa’nın güneyinde Severis Vakfı’ndaki Görsel Sanatlar ve Araştırma Merkezi’nde yer alacak.

TAK

Bu haber toplam 1285 defa okunmuştur