1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bu uyarılara DİKKAT!
Bu uyarılara DİKKAT!

Bu uyarılara DİKKAT!

Sağlık Bakanlığı, Ülkeyi etkisi altına alan ve önümüzdeki günlerde de devam edeceği açıklanan aşırı sıcaklardan korunmak amacıyla bir dizi uyarılarda bulundu.

A+A-

Sağlık Bakanlığı, Ülkeyi etkisi altına alan ve önümüzdeki günlerde de devam edeceği açıklanan aşırı sıcaklardan korunmak amacıyla bir dizi uyarılarda bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, hava sıcaklığının 43°C‏’ye kadar yükseldiği bu günlerde, özellikle kronik hasta grubunda olan kalp ve damar hastaları, diyabet ve astım hastaları ile yaşlı ve çocuklar 10.00 -  16.00 saatleri arasında sokağa çıkmamaları ve bu saatlerde deniz veya havuza da girilmemesi uyarısında bulunuldu.

Kronik hastalar diyetlerine uymalı, ilaçlarını düzenli kullanmalı…
Bakanlık açıklamasında kronik hastaların diyetlerine mutlaka uymalarının gerekliliği ifade edilirken, kronik hastaların ilaçlarını düzenli kullanmalarının da son derece önemli olduğu kaydedildi.

Güneşten korunmak için şapka ve şemsiye kullanılmalı…
Vatandaşlara güneşten korunmak için şapka ve şemsiye kullanımını tavsiye eden Sağlık Bakanlığı, yurttaşların terledikçe bol sıvı tüketmeleri, su içmeleri ve alkolden uzak durmaları uyarısını da yaptı.

Aşırı sıcaklarda serin tutan pamuklu giysileri tercih edilmeli, ağır kızartmalar yerine haşlanmış gıdalar ile meyve, sebze tüketilmeli…
Dışarıya çıkmak zorunda olanların özellikle açık renkte ve serin tutan pamuklu giysileri tercih etmeleri, koyu renk ve sentetik giysilerden uzak durmaları gerektiğini söyleyen Sağlık Bakanlığı, gıda tüketimi konusundaysa, ağır kızartmalar yerine haşlanmış gıdalar ile meyve / sebze tüketimine önem vermeleri tavsiye edildi.

Deniz kenarını tercih edenler, gölge yerlerde vakit geçirilmeli…
Sağlık Bakanlığı serinlemek için deniz kenarını tercih edenlere de çağrıda bulunarak, bu kişilerin gölge yerlerde vakit geçirmelerinin doğru olacağını belirtti.

 

ÇALIŞMA BAKANLIĞI İŞVERENLERİ UYARDI

​İçişleri ve Çalışma Bakanlığı, hava sıcaklıklarının normallerin üzerine çıkması nedeni ile işveren ve çalışanlara uyarıda bulundu.
​Ülkemizde hava sıcaklıklarının normallerin üzerinde olmasından dolayı güneş altında çalışmak zorunda kalanların sağlığı ve güvenliğinin sağlanması hususunda işverenlerin duyarlı olması ve gerekli önlemlerin alınması konusunda uyarıda bulundu.
İşverenlere çalışanlara güvenli çalışma alanları sağlamak ve aşırı sıcaklardan korunmak için şu tavsiyelerde bulunuldu;
- Aşırı sıcaktan korunmuş işyerleri sağlanması, çalışanlara yeterli içme suyu, gölgeli dinlenme alanları ve dinlenme olanakları sağlanması,
- Günün en sıcak saatlerinde (12:00 – 16:00) güneş altında çalışılmaması,
- Kapalı alanların iyi havalandırılması,
- Güneşten korunmak için şapka kullanılması,
- Sık sık ve bol su tüketilmesi.

 

Bu haber toplam 2282 defa okunmuştur