1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BU KEZ MAĞUSA'DA PROTESTO
BU KEZ MAĞUSADA PROTESTO

BU KEZ MAĞUSA'DA PROTESTO

Ankara’da emek, barış ve demokrasi mitinginde meydana gelen ve yüzlerce kişinin ölümü ile sonuçlanan bombalı saldırı dün Mağusa’da protesto edildi...

A+A-


“Faşizme geçit vermeyeceğiz”

Gamze PİR BAYKUR

Ankara’da emek, barış ve demokrasi mitinginde meydana gelen ve yüzlerce kişinin ölümü, yüzlerce kişinin ise yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırı dün Mağusa’da protesto edildi. Saldırıyı protesto etmek amacıyla Öğrenci Mücadele Dayanışması adı altında yüze yakın öğrenci dün DAÜ Yurtlar bölgesinde toplanarak alkışlar eşliğinde CL Meydanı’na kadar yürüdü.

Yürüyüşlerini CL Meydanı’nda sonlandıran öğrenciler, saldırıda hayatını kaybeden kişiler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ardından ise 10 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. Öğrenciler, CL Meydanı’nda “Faşizme geçit vermeyeceğiz”, “Katil devlet hesap verecek”, “Katil İŞİD, iş birlikçi AKP”, “Devrim ateşi sarayları yakacak” gibi sloganlar da attılar.

“Bu katliam devlet eli ile planlı bir şekilde gerçekleştirildi...”

Öğrenci Mücadele Dayanışması (ÖMD) adına basın açıklaması yapan bir öğrenci, 10 Ekim tarihinde Barış Mitingi için Ankara’da toplanan kitlelere iki ayrı bombalı saldırı gerçekleştirildiğini anımsatarak, gerçekleştirilen saldırıda 128 kişinin hayatını kaybettiğini ve yüzlerce kişinin ise yaralandığını söyledi.

ÖMD sözcüsü, benzer eylem ve mitinglerde her daim eylemcilerin izini süren polisin o gün o alanda olmayışı ve yaralıları taşımak isteyen insanlara gazlarla, tazyikli sularla saldırıp bomba patlayan yere doğru geri püskürtmeye çalışmasının bu katliamın devlet eli ile planlı bir şekilde gerçekleştirildiğinin gösterdiğini söyledi.

AKP’nin hükümete geldiği günden beri emekçilere, ezilen uluslara, kadınlara, gençliğe ve kendi gibi olmayan toplumun tüm kesimlerine bir saldırı halinde olduğunu belirten ÖMD sözcüsü, Recep Tayyip Erdoğan’ın eli kanlı İŞİD çeteleri ile iş birliği halinde Türkiye’yi bir ateş topunun ortasına attığını ifade etti.

ÖMD  sözcüsü, AKP’nin emek, demokrasi, özgürlük, eşitlik düşüncesinden, bu düşünceleri bedenlerinde birleştirenlerden ve barıştan korktuğunu ifade ederek, AKP ve sarayın İŞİD ile el birliği halinde halklara açıktan başlattığı savaşın halkların birlikte mücadelesi ile son bulacağını dile getirdi.

Bu haber toplam 1451 defa okunmuştur