1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Bu haber çıkmayacak”
“Bu haber çıkmayacak”

“Bu haber çıkmayacak”

Girne’de meydana gelen bar kavgası mahkemeye taşındı, zanlı yakınları gazetecileri tehdit etti

A+A-

 

 

Didem MENTEŞ


Girne’de bir barda önceki akşam yumruklar konuştu. Girne Mahkemesi’ne taşınan olayla ilgili görüntü almak isteyen basın mensupları tehdit edildi, görüntü almaları engellendi. Girne’de faaliyet gösteren Cream isimli barda çıkan kavgada Kickboksçu Tarkan Ozansoy ve barın güvenlik görevlisi İrfan Konyalıoğlu şüpheli olarak tutuklandı. Barda huzursuzluk yaptıkları gerekçesi ile Salih Sancak, Yeter Nacak,Gürkan Öztürk,Nuri Sanatçı,barın güvenlik görevlisi zanlı Konyalıoğlu tarafından bardan çıkarıldı.Zanlı Konyalıoğlu’nun daha sonra telefonla zanlı Tarkan Ozansoy’u aradığı iddia edilerek, Ozansoy’un beraberinde 3 kişi ile bara geldiği ve dışarıya çıkarılanların ciddi şekilde darp ettikleri ileri sürüldü.
Müştekiler hastanede müşahede altına alınırken, olayla bağlantılı zanlılar dün Girne Kaza Mahkemesi Nöbetçi Yargıç Beril Çağdal’ın huzuruna çıkarıldılar.

Döve döve hastanelik ettiler
Meselenin tahkikat sorumlusu Polis Memuru Halil Acaroğlu, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Acaroğlu, güvenlik görevlisi İrfan Konyalıoğlu ve Tarkan Ozansoy, “Adam yaralama”, “Kasti hasar ve ciddi darp” suçlarıyla bağlantılı olarak tutuklandıklarını söyledi.
Dikmen’de sakin Salih Sancak, Yeter Sancak, Gürkan Öztürk ve Nuri Sanatçı isimli 4 arkadaş, önceki akşam Girne de Crem Bar’da eğlenmek maksatlı gittiklerini ancak huzursuzluk ve gerginlik yarattıkları gerekçesi ile saat 01.30 sıralarında Crem Bar güvenlik görevlisi zanlı 1 İrfan Konyalıoğlu tarafından bardan çıkarıldığını belirtti. Zanlı İrfan Konyalıoğlu, başka bir eğlence mekânında güvenlik görevlisi olan Tarkan Ozansoyu arayarak yardım istediğini belirten polis, zanlı Tarkan Ozansoyun’da henüz kimliklerinin tespit edilmediği 3 kişiyi de alarak Crem Bar’a geldiğini, Salih Sancak, Yeter Sancak, Gürkan Öztürk ve Nuri Sanatçı’yı ciddi şekilde darp ettiklerini aktardı.


Olayın yaşandığı esnada Yeter Sancak’ın almış olduğu ciddi darp sonucu sağ dudağı patladığı ve 6 dikiş alırken, yine Yeter Sancak almış olduğu darbeler sonucu 1 adet protez dişini kırarak kasti hasara uğrattıklarını söyledi.

1 gün tutukluluk
Halil Acaroğlu, alınacak olan ifadelerin ve aranan 3 kişinin olduğunu söyleyerek, tahkikatın yeni başladığını dolayısıyla zanlıların 3 gün tutuklu kalmalarını talep etti.
Huzurunda yapılan beyan ve şahadetin ardından Kıdemli Yargıç Beril Çağdal, zanlı İrfan Konyalıoğl ve zanlı Tarkan Ozansoy’un 1 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. 

Basına tehdit
Mahkemeye çıkarılan zanlıların arkadaşları basına her türlü işini yapamama zorluğu çıkardılar. Mahkeme avlusuna toplanan zanlıların arkadaşları duruşmayı izlemek için Mahkemeye giden basın mensuplarına şiddet tehdidinde bulundular. Kordon oluşturan zanlıların arkadaşları, “Salona girmenize iznimiz yok bu haber çıkmayacak” diyerek basın mensuplarının duruşma salonuna ulaşmaları engellendi.  Basın mensuplarına zor anlar yaşatan zanlıların arkadaşlarına Polisler müdahale etmek zorunda kaldı. Polisin,  “Basın mensuplarına saldırıp engellerseniz tutuklanırsınız” uyarılarına rağmen tavırlarından vazgeçmeyen zanlıların arkadaşları, “Ben yapacağımı yaparım gerekirse tutuklanırım” diyerek güç gösterisi yaptılar. Müdahale ve sözlü tacizlerin ardından olayın büyümemesi için basın mensupları Mahkeme avlusu dışına çıktı. Dün Mahkemede yaşanan gerginlik üzerine Polis ek takviye olarak geldi, salona giremeyen basın mensuplarını dışarıda gören Kıdemli Yargıç Beril Çağdal duruşma salonuna çağırdı.

-------

Güven: “Tedbirler alınmadı”

Basına mensuplarına karşı takınılan tavır üzerine açıklama yapan Basın Konseyi Başkanı Hüseyin Güven, mahkemelerde görev yapan gazetecilere karşı saldırı girişimlerinin devam ettiğini vurguladı. Geçmişte Polis Genel Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmelerde gerekli tedbirlerin alınması için talepte bulunduklarını açıklayan Güven sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gördüğümüz kadarı ile gerekli tedbirler henüz alınmadı. Bu olayların bu şekilde devam etmesi halinde Gazeteciler Birliği olarak her türlü eylemi yapma kararlılığındayız. Bir kez daha Polis Genel Müdürlüğü’ne çağrıda bulunuyoruz. Kamu görevi yapan basın mensuplarına görevlerini yapmaları için gerekli ortamı sağlayın. Bu sizin görevinizdir.”

Bu haber toplam 6130 defa okunmuştur