1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BRTK'de 'Toplu İş Sözleşmesi' huzursuzluğu
BRTKde Toplu İş Sözleşmesi huzursuzluğu

BRTK'de 'Toplu İş Sözleşmesi' huzursuzluğu

Bay-Sen, 31 Aralık 2015’te sona eren Toplu İş Sözleşmesini sonuçlandırılmasını talep etti

A+A-

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen), Kurum Müdürü ve BRTK Yönetim Kurulu’nu 31 Aralık 2015’te sona eren Toplu İş Sözleşmesini sonuçlandırılmaya davet etti.

Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı’nın yaptığı yazılı açıklamada, “Müdür kurumda yaşanan gündelik sorunların çözümü için, istenen süratte olmasa da belli adımlar atmakla birlikte, müzakeresi tamamlanmış uzlaşılmayan tek bir maddesi olan, Toplu İş Sözleşmesinde benzer anlayışı göstermemektedir” denildi.

Sendika ile Kurum Müdürü arasında yapılan tüm görüşmelerin birinci maddesinin Toplu İş Sözleşmesi olduğu kaydedilen açıklamada, Kurumun yeni yayın dönemine hazırlandığı bu günlerde çalışanların daha fazla -huzursuz edilmemesinin, Toplu İş sözleşmesinin imzalanmasından geçtiği ifade edildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Her zaman için çalışanın haklarıyla birlikte kurumun geleceğini de düşünen sendikamız yeni bir adım atmadan önce, son bir kez Kurum Müdürü ve BRTK Yönetim Kurulu’nu kamuoyu nezdinde Toplu İş Sözleşmesini sonuçlandırmaya davet etmektedir.

Bunun dikkate alınmaması halinde de yasal çerçevede gerekeni yapmaktan imtina etmeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

(tak)

Bu haber toplam 1334 defa okunmuştur