1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BRT’de şalterler indi
BRT’de şalterler indi

BRT’de şalterler indi

Kıb-Tek, 1,5 milyon TL’lik ‘güncel borcu’ bulunan BRTK’nın elektriğini dün sabah kesti

A+A-

Ayşe GÜLER

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK) 1,5 milyon TL’lik güncel borcu nedeniyle dün sabah elektrikleri kesildi.
Kurumda, yayınlar gün boyunca jeneratör yardımıyla sürdü.
YENİDÜZEN’e konuşan Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, kurumun 1,5 milyon TL’lik güncel borcunun bulunduğunu ve gerekli ödemelerin yapılmadığını söyledi.
BRTK Müdürü Mete Tümerkan ise konunun Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun bilgisinde olduğunu ifade ederek, Kıb-Tek’e gerekli ödemelerin yapılabilmesi için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Akim: “Güncel borçlar ödenmiyor”
Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, BRTK’nın elektriğinin kesildiğini doğruladı. Akim, kurumun 1,5 milyon TL güncel elektrik borcunun bulunduğunu açıklayarak, elektrik kesintisinin yapılacağına dair bilginin kesinti öncesinde yetkililere verildiğini söyledi.
Akim, kurumun elektrik borcu ile ilgili KIB-TEK ile taksitlendirme mutabakatı sağlanamamasına rağmen, taksitlerini yatırdığını ifade ederek, buna rağmen güncel borçlarına dair ödeme yapılmadığını kaydetti.
Akim, kurumun elektriğinin dün sabah itibariyle kesildiğini sözlerine ekledi.

Tümerkan: “Sorunu kısa sürede çözeceğiz”
BRTK Müdürü Mete Tümerkan ise Kıb-Tek’e gerekli ödemelerin yapılabilmesi için çalışmaların devam ettiğini, en kısa sürede elektriğin yeniden devreye girmesi için çabaladıklarını kaydetti.
Tümerkan, konunun Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun bilgisinde olduğunu ifade ederek, “Kıb-Tek ve BRTK iki devlet kurumudur. Kısa sürede sorunu çözmeyi hedefliyoruz” dedi.
Kesintinin her iki kurum arasındaki görüşmeler devam ederken yaşandığını belirten Tümerkan,
elektrik kesintisi nedeniyle televizyon yayınlarının jenaratör yardımıyla sürdüğünü belirtti.

Bu haber toplam 1744 defa okunmuştur