1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Bize kulak vermeye başladılar”
“Bize kulak vermeye başladılar”

“Bize kulak vermeye başladılar”

Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi’nin (TİAK), Avrupa turu kapsamında Hollanda'nın Amsterdam, Rotterdam ve Lahey şehirlerinin ardından Brüksel’de de bulunduğu temaslar yankı buldu.

A+A-

Meltem SONAY

Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi’nin (TİAK), Avrupa turu kapsamında Hollanda'nın Amsterdam, Rotterdam ve Lahey şehirlerinin ardından Brüksel’de de bulunduğu temaslar Rum Basını’nda da yankı buldu.
Hellim için temaslarda bulunan Konsey, AB Destek Ofisi’nde Türk Masası ile fikir alış verişinde bulundu, Kıbrıslı Türkler’in de en az Kıbrıslı Rumlar kadar hellimin tescil hakkı olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi Asbaşkanı Sunalp Türkel,
“Hellim vesile olsun, iki toplum ortak bir girişimde bulunalım önerisi de yaptık”

Brüksel’deki resmi temaslara katılan Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi Asbaşkanı Sunalp Türkel, temaslarda hellimin iki toplumun da ürettiği, önemli ürünlerinden biri olduğunu vurguladıklarını ifade etti.
Türkel, “Hellim vesile olsun, iki toplum ortak bir girişimde bulunalım önerisi de yaptık” derken, hellimin tescilinde Güney Kıbrıs Tarım Bakanlığı’nın yetkili kılınması durumunda, Kıbrıs Türk tarafındaki üretimin kontrol edilemeyeceğine işaret ettiklerini belirtti.
“Sesimize kulak vermeye başladılar” diyen Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi Asbaşkanı Sunalp Türkel, bu aşamada Rum tarafının da girişim yapacağını, boş durmamak ve süreci devamlı takip etmek gerektiğini vurguladı.

KTİAK’ın hellim girişimi Kıbrıs Rum Basını’nda…
 

“Kıbrıslı Türklerden Hellimi Bloke Etme Çabası”
Kıbrıs Türk İşadamları Derneği’nin (KTİAK) Brüksel’de hellim dosyasının tescili konusunda gerçekleştirdiği temaslar Rum basınında yer buldu.
Güney Kıbrıs’ta yayınlanan Fileleftheros Gazetesi “Kıbrıslı Türklerden Hellimi Bloke Etme Çabası – Başvurunun Komisyon Tarafından Duyurulmasını Engellediler – Dosyanın Şubatta Yayınlanacağı Yönünde İyimserlik” başlıkları altında verdiği haberinde, Brüksel’deki Kıbrıs Türk lobisinin hellim dosyası konusunda son dönemde yoğun faaliyette olduğunu ve dosyanın AB Resmi Gazetesi’nde yayınlanması sürecini geciktirdiğini yazdı.

‘Dosyanın yayınlanmasını geciktirdiler’
Gazete, Güney Kıbrıs’ın hellimin coğrafi işaret tescil başvurusunun, itiraz süresinin başlayabilmesi amacıyla yayınlanmaya hazır olduğunu ancak Kıbrıslı Türklerin yoğun girişimlerinin şu an için dosyanın yayınlanmasını geciktirdiğini vurguladı.

Şubat’ta yayınlanması beklentisi var…
Rum hükümetinin de Kıbrıslı Türklerin bu girişimlerine kayıtsız kalmadığı ve kendi kulis faaliyetlerini yürüttüğünü yazan gazete, Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis’in girişimlerinin başarılı olduğunu ve dosyanın Şubat ayının ilk 10 gününde yayınlanmasının beklendiğini iddia etti.

Dosyanı yayınlanmasının ardından 3 aylık itiraz süresi başlayacak’
Haberde, KTİAK’tan bir heyetin Brüksel ve diğer AB kentlerinde hellim konusunda gerçekleştirdikleri temaslara da değinilerek, bu konuda KKTC basınında çıkan haberlere yer verildi.
Gazete, hellim dosyasının yayınlanmasının ardından üç aylık itiraz süresinin başlayacağını, itiraz olmaması durumunda tescilin yapılacağını, aksi durumda ise Brüksel’in itirazları incelemeye alacağını da vurguladı.

Bu haber toplam 1786 defa okunmuştur