1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Biz, Anavatan Türkiye ile iki devlet tek milletiz”
“Biz, Anavatan Türkiye ile iki devlet tek milletiz”

“Biz, Anavatan Türkiye ile iki devlet tek milletiz”

Özgürgün, Kıbrıs konusunda, özellikle Dışişleri Bakanlarının işbirliğinin ve yakın çalışma mesaisinin, bu kritik dönemde de sürdürülmesinin çok önemli olduğunu ifade etti.

A+A-

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs konusunda, özellikle Dışişleri Bakanlarının işbirliğinin ve yakın çalışma mesaisinin, bu kritik dönemde de sürdürülmesinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Özgürgün, bugün 13.00’te, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu kabul etti.

Kabulde, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da hazır bulundu.

Çavuşoğlu kabulde yaptığı konuşmada, Dışişleri Bakanlığı’nın yeni arşiv sisteminin açılışı için adaya geldiğini anlatarak, “Son derece modern, KKTC’ye yakışan bir sistem oldu” şeklinde konuştu.

Bu vesileyle Başbakan Özgürgün’ü ziyaret etme şansı da elde ettiklerini anlatan Çavuşoğlu, Özgürgün’ün Türkiye Yenikapı’da gerçekleşen Demokrasi Ve Şehitler Mitingi’ne katıldığını hatırlatarak “Türk demokrasisi ve Türk halkına verdiğiniz destek, gösterdiğiniz dayanışma Türkiye’de büyük bir memnuniyet yarattı” şeklinde konuştu.

KKTC hükümetinin FETÖ ile mücadelede attığı adımların memnuniyet verici olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Her alanda olduğu gibi karşı karşıya kaldığımız bu terör saldırıları karşısında da dayanışmamızı dünyaya göstermiş olduk. Bunun için size çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Çavuşoğlu, KKTC hükümetinin başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve ellerinden gelen desteği göstermeye çalıştıklarını kaydetti.

Ertuğruloğlu ile sürekli temas halinde olduklarını kaydeden Çavuşoğlu, bugünkü ziyaretle de, müzakere sürecinin hızlandığı bu dönemde Başbakan Özgürgün, Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bu süreci değerlendirme fırsatı da yakalamış olduklarına işaret etti.

Türkiye’nin her zamanki gibi müzakere sürecinde de KKTC’nin yanında olmaya devam edeceğini anlatan Çavuşoğlu, adil ve kalıcı bir çözüm için üzerlerine düşeni de yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

ÖZGÜRGÜN: “BİZ, ANAVATAN TÜRKİYE İLE İKİ DEVLET TEK MİLLETİZ”

Başbakan Hüseyin Özgürgün ise Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görmekten ve ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti.

“İki Dışişleri Bakanının bugün gerçekleştirdiği çalışma ve açılış, önümüzdeki dönemde çok daha ileri işbirliklerinin bugünden bir göstergesi olmuştur ve olacaktır” diyen Özgürgün, şöyle devam etti:
“Biz, Anavatan Türkiye ile iki devlet tek milletiz” diyen Özgürgün, FETÖ konusunda hükümetin attığı adımlarla ilgili olarak ise şunları söyledi:
“Büyük Türk ulusunun kopmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının da bu anlamda, her konuda ve her noktada, özellikle son olaylarda hassasiyetini ve Anavatan Türkiye’deki her türlü olumsuz gelişmeye buradan da her hangi bir şekilde bizim müsamaha gösteremeyeceğimizi göstermek üzere o adımları atmıştık. Dolayısıyla bu anlamında da biz, Anavatan Türkiye’nin çok sağlıklı, çok güçlü, demokrasisiyle, her anlamıyla gücünün en üst seviyede olmasının burada bizim gücümüzün de en üst seviyede olması anlamında olduğunu biliyoruz. Bu açıdan çok hassasız ve bu konuda önemle üzerinde duruyoruz. Bu vesileyle, sizin aracılığınızla Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza selamlarımızı gönderiyorum”

“YAKIN ÇALIŞMA MESAİSİNİ AYNI ŞEKİLDE SÜRDÜRMESİ ÖNEMLİ”

Özgürgün, Kıbrıs konusunda, özellikle Dışişleri Bakanlarının işbirliğinin ve yakın çalışma mesaisinin, bu kritik dönemde de sürdürülmesinin çok önemli olduğunu ifade etti.

“Kıbrıs konusu, yıllardır devam eden ancak bugün gelinen aşamada, kritik bir döneme girilmesi hasebiyle de, Türkiye ile çok yakın iş birliği içerisinde götürülmesi gereken bir konu” diyen Özgürgün, “Biz hükümet olarak böyle bakıyoruz, böyle görüyoruz. Bu anlamda, bu dönemde burada olmanız, çok anlamlıdır, çok önemlidir ve mutlaka sizinle yapacağımız görüşmeler de çok önemli bir yer tutacaktır” diye konuştu.

(TAK)

Bu haber toplam 1838 defa okunmuştur