1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Biyologlar Derneği Bakırcı’yı istifaya çağırdı
Biyologlar Derneği Bakırcı’yı istifaya çağırdı

Biyologlar Derneği Bakırcı’yı istifaya çağırdı

Biyologlar Derneği, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı’nın sivil toplum örgütleriyle diyaloğu giderek tamamen kestiğini, çevreyi korumak yerine çevreyi kullanmak anlayışıyla hareket ederek birçok sorunu görmezden geldiğini belirtti.

A+A-

Biyologlar Derneği, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın bir yıllık sürede ortaya koyduğu uygulamalar ve çevreye yaklaşımlarının bekleneni karşılamaktan çok uzak bir noktaya ulaştığını iddia ederek Bakan Hamit Bakırcı’yı istifaya çağırdı.

Dernek Başkanı Hasan Sarpten yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Hamit Bakırcı’nın, çevre örgütlerinin sunduğu beklentiler listesindeki tek bir maddeyi ve hükümet programındaki tek bir vaadi dahi hayata geçiremediğini ileri sürdü.

Sarpten, Bakırcı’nın “sivil toplum örgütleriyle diyaloğu giderek tamamen kestiğini, çevreyi korumak yerine çevreyi kullanmak anlayışıyla hareket ederek birçok sorunu görmezden geldiğini” savundu.

Sarpten, Bakırcı’nın “KKTC hükümetinin Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı gibi değil, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Su İşleri’nin KKTC Müdürü gibi hareket etmekte olduğunu” iddia etti.

Sarpten, Bakırcı’nın taş ocaklaırını incelemek üzere Fransa’ya gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili iddialara da yer verdiği açıklamasında, Bakan Bakırcı ve çalışma arkadaşlarının bundan sonra ülkeye verebilecekleri en büyük hizmetin istifa etmek olacağını öne sürdü.

Bardağı taşıran son damla…

Sarpten şunları ifade etti:
“Sayın Hamit Bakrıcı’nın tartışmalı bir şekilde ‘‘sözde’’ taş ocaklarını incelemek üzere Fransa’ya ziyarette bulunması bardağı taşıran son damla olmuştur. Basın danışmanı tarafından ‘‘bir işadamının yaptığı davetle eşi ile birlikte katıldığı’’ açıklanan bu seyahate sayın bakanın, eşi ve daire müdürleri ile birlikte bir ‘‘taş ocağı rehabilitasyon firması’’ sahibi işadamının davetlisi olarak katıldığı ortaya çıkmıştır. Bu seyahetin birçok açıdan kafalarda soru işareti uyandırmış olması bir yana, en hafif tabirler son derece ETİK DIŞI bir davranıştır. Geldiğimiz aşamada çevre adına bu ülkeye artık verecek birşeyi kalmadığına inandığımız sayın bakanın söyleyecek çok fazla sözü de kalmamıştır.”

Bu haber toplam 1832 defa okunmuştur