1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘BİRLİK MÜCADELE DAYANIŞMA’!
‘BİRLİK MÜCADELE DAYANIŞMA’!

‘BİRLİK MÜCADELE DAYANIŞMA’!

Akıncı seçim ofisinden ve İnönü Meydanı’ndan NOTLAR…

A+A-

                                                     
 

Meltem SONAY-Didem MENTEŞ

18:00 İTİBARIYLA HAREKETLİ SAATLER BAŞLADI… Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı’nın gönüllüleri, seçimin ilk turunda olduğu gibi ikinci turda da seçim sonuçlarını Lefkoşa’daki seçim ofisinde takip etti. Seçim ofisinde sandıkların kapandığı saat 18:00 itibarıyla hareketli saatler başladı.

SEÇİM SONUÇLARI KANAL SİM’DEN İZLENDİ… Mustafa Akıncı’nın Lefkoşa’daki seçim ofisinde seçim sonuçları, ofisin içine ve dışına kurulan 3 televizyonla çoğunlukla KANAL SİM’den izlendi. Televizyonların yanı sıra sandık sandık alınan bilgiler de paylaşıldı.

HEYECANLI BEKLEYİŞ… Sandıklardan sonuçlar geldikçe Mustafa Akıncı’nın seçim ofisindeki heyecanlı bekleyiş yavaş yavaş yerini sevince bıraktı. Sonuçların Akıncı lehine çıkmasıyla Merkez Ofis’teki kalabalıkta artmaya başladı.

AKIN AKIN SEÇİM OFİSİNE… Saat 18:30 itibarıyla sonuçların hemen her bölgeden Mustafa Akıncı lehine çıkmasıyla, Akıncı gönüllüleri, destek verenler akın akın seçim ofisine gelmeye başladı. Saat ilerleyip sonuç kesinleştikçe yüzlerce Akıncı taraftarı da merkez ofis önünde toplandı.

BÜYÜK SEVİNÇ, COŞKULU KUCAKLAŞMA… Saat 19:00 itibarıyla Mustafa Akıncı’nın seçim ofisindeki coşkulu kutlamalar da başladı. Şarkılar çalındı, danslar edildi. Zeytin dalını, bayraklarını kapan yüzlerce kişi ofisin önüne toplandı, mutlulukla kucaklaştı. Zeytin dalı yakılarak tütüldü.

BİRLİK, MÜCADELE, DAYANIŞMA… Mustafa Akıncı’nın gönüllülerinin yanı sıra, aktif destek veren CTP-BG, TDP, BKP ve birçok sivil toplum örgütünün temsilcileri ve üyeleri de Akıncı’nın merkez ofisinde buluştu, ‘Birlik, Mücadele, Dayanışma’ sloganıyla kucaklaştı.

HEP BİRLİKYE İNÖNÜ MEYDANI’NA… Akıncı’nın merkez ofisi önündeki kutlamalar neredeyse saat 20:30’a kadar sürdü. Bölgelerden akın akın Lefkoşa’ya gelen Akıncı destekçileri önce seçim ofisindeki kutlamalara katıldı, ardından hep birlikte sloganlar, şarkılar eşliğinde İnönü Meydanı’na yürüdü.


DESTEK VERENLER MEYDANDA… Akıncı sempatizanları meydanı kısa sürede doldurdu. Meydanı dolduran kalabalık ‘Cevap Akıncı’ sloganları atarak, ‘Birlik, Mücadele Dayanışma’ dedi. Meydana TDP, BKP temsilcileri yanı sıra Akıncı’ya ikinci turda destek veren CTP-BG’li bazı üyelerde alana gelerek törene katıldı. Güney Kıbrıs’tan bazı siyasi isimlerin de katıldığı miting alanında, Türkçe ve Rumca birlikte yazılan pankartlar da açıldı.

BEYAZ GÜVERCİN UÇURULDU… Saatler 21:00’i gösterdiği sırada seçilmiş Cumhurbaşkanı Akıncı büyük bir alkışla İnönü Meydanı’na giriş yaptı. Gençlerin güvenliği altında alana giren Akıncı, sempatizanlarıyla selamlaşarak ailesiyle birlikte sahneye çıktı. ‘Değişim zamanı geldi’ diyen Akıncı’nın konuşması bir buçuk saat sürdü. Barış ve çözüm sloganları atılan Meydanda, meşaleler yakıldı ve son olarak havaya güvercin bırakıldı.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

Bu haber toplam 2027 defa okunmuştur