1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Birikim Özgür’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tepkisi
 Birikim Özgür’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tepkisi

Birikim Özgür’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tepkisi

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özgür, bu konuda bir an önce cesur adımların atılması gerektiğini vurguladı.

A+A-

CTP-BG Lefkoşa milletvekili Birikim Özgür’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tepkisi:

‘Kuzey Kıbrıs'ta resmi tatil ve törenlerden vazgeçilmeli’


CTP-BG Lefkoşa milletvekili Birikim Özgür, Türkiye’nin kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Kuzey Kıbrıs'ta resmi tatil ve resmigeçit törenleriyle kutlama yapılmasından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özgür, bu konuda bir an önce cesur adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Özgür,  resmi tatiller nedeniyle öğrencilerin ders eksikliği yaşadığına da değinerek şöyle devam etti:“Zira bizde çocuklar kamu okullarında yılda yaklaşık 405 saat ders görüyorken Türkiye'de 600 saat ders görüyorlar. OECD ortalaması 701, Güney'de 840”

Mustafa Kemal Atatürk’ün ekonomide, sağlıkta, sanatta, spordaki problemlerin temelinde eğitimin yattığını bilen bir kişi olduğunu savunan Özgür, Atatürk’ün bu konuda mücadele verdiğini hatırlattı.

Özgür, Atatürk ve arkadaşlarının Türkiye Cumhuriyeti'ni, Kıbrıslı Türk öğrenciler daha fazla tatil yapmasını için kurmadığını da vurguladı.

Türkiye'de devletin uzun yıllar boyunca çok yanlış yönetildiği dile getiren Özgür, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir Kürt anası anlatabilir bunu en iyi. Biz Kıbrıslılar barışın değerini iyi bilen insanlarız. Bir Türk ırkçısı karşısında bir Kürt'ün, bir Kürt ırkçısı karşısında da bir Türk'ün nasıl hissedebileceğini çok iyi biliriz”

Özgür, bu yılki 29 Ekim kutlamalarında Türkiye'de barış, kardeşlik ve bir arada yaşama bilinci, tanklı tüfekli askeri geçit törenlerinin gölgede bırakmasını umduğunu dile getirerek, “bölge barışına dair anlamlı mesajların verileceği güzel bir 29 Ekim olsun” temennisinde bulundu. (YD)

Bu haber toplam 2469 defa okunmuştur