1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Biri tutuklu, ikisi serbest...
Biri tutuklu, ikisi serbest...

Biri tutuklu, ikisi serbest...

Mağusa’da 32 gr 550 mg uyuşturucu alma verme ve tasarruf etme suçlarından tutuklanan 3 zanlı dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da 32 gr 550 mg uyuşturucu alış verişi yaptıkları gerekçesi ile tutuklanan zanlı F.R, Ö.A ve O.K almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde verme”, “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamalarıyla mahkemeye çıkarılan zanlı F.R, davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilirken, zanlı Ö.A ve O.K teminata bağlandı.

32 gr 550 mg uyuşturucu...
Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 20 Ağustos tarihinde içerisinde zanlı F.R ile Ö.A’nın bulunduğu GJ 760 plakalı araçta yapılan aramada 32 gr 550 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile içerisinde tütünle karışık 329 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde içeren yarım içilmiş sigara bulunduğunu anımsattı. Özdesoy, zanlılardan yapılan soruşturmada konu maddeleri zanlı O.K’dan aldıklarının öğrenildiğini belirterek, zanlı O.K’nın evinde yapılan aramada ise üzerinde Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde kalıntısı bulunan hassas terazi bulunduğunu söyledi.

Zanlı F.R, 9 ay hapis yattı...
Polis Memuru Hüseyin Özdesoy, zanlı F.R’nin 2006 yılında “Eroin türü uyuşturucu madde tasarrufu” suçundan 9 ay hapis cezasına mahkum edildiğini, 2015 yılı içerisinde ise Güzelyurt’ta Hintkeneviri türü uyuşturucu bitkisi yetiştirmekten ve tasarruf etmekten teminata bağlandığını açıkladı.  Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Özdesoy, zanlı F.R’nin 3 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmesini, zanlı Ö. A ile O.K’nın ise uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Zanlı F.R cezaevine gönderildi...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı F.R’nin davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 1 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi. Soyer, zanlı Ö.A ile O.K’nıon ise kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 3’er bin TL nakdi teminat ödemelerine ve 2’şer KKTC vatandaşının 100’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1676 defa okunmuştur