1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bir tarih daha göçtü
Bir tarih daha göçtü

Bir tarih daha göçtü

Kıbrıs Medya Grubu’nun’ temel yapı taşlarından’ biri olarak simgeleşen Nadir’i uğurlamaya iş ve siyaset dünyasından birçok kişinin yanı sıra ailesi ve çok sayıda seveni katıldı.

A+A-


 

Ülkemizin tanınmış iş kadınlarından Safiye Nadir, dün gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.  Kıbrıs Türk kadın hareketi içerisinde özellikle sosyal sorumluluk odaklı çalışmaları ile öne çıkan Safiye Nadir, Lefkoşa İsmail Safa Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’na defnedildi.

 

YENİDÜZEN(ÖZEL)

Ülkemizin tanınmış iş kadınlarından Safiye Nadir, dün gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.
Kıbrıs Türk kadın hareketi içerisinde özellikle sosyal sorumluluk odaklı çalışmaları ile öne çıkan Safiye Nadir, Lefkoşa İsmail Safa Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’na defnedildi.
Kıbrıs Medya Grubu’nun’ temel yapı taşlarından’ biri olarak simgeleşen Nadir’i uğurlamaya iş ve siyaset dünyasından birçok kişinin yanı sıra ailesi ve çok sayıda seveni katıldı. 
Cenaze töreninde Safiye Nadir’in kızı Bilge Nevzat ve çocukları taziyeleri kabul etti, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

Safiye Nadir kimdir?
1921 yılının yılbaşı gecesinde ailesinin ilk çocuğu olarak Lefkoşa’da dünyaya gelen Safiye Nadir, polis memuru baba Mustafa Şevki ile ev hanımı anne Havva Hanım’ın tek kızıydı.
Kıbrıs’ın tanınmış iş insanlarından, merhum İrfan Nadir’le evlenen Safiye Nadir’in üç çocuğu Meral Kaşif, Bilge Nevzat ve Asil Nadir de yine toplumun tanınmış isimleri oldu.
1944 yılında Mağusa’nın ilk kitabevi ve hediyelik eşya dükkanı olan  I N Bookshop’u Maraş’ta hayata geçirerek ticaret dünyasıyla tanışan Safiye Nadir, çalışma hayatında Kıbrıs Türk kadınının öncü isimlerinden oldu.
İş dünyasında süratle büyüyerek, otobüs şirketinin ardından at çiftliği kuran Nadir ailesi, üretim hamleleriyle dikkat çekti. Kıbrıslı Rum ve İngiliz işletmeciler arasından sıyrılarak, ticaret hayatından isimlerinden başarıyla söz ettiler Safiye ve İrfan Nadir, adada toplumlararası çatışmaların yer aldığı mücadele döneminde de aktif rol üstlendi.
Safiye – İrfan Nadir çifti, 1961 yılında İngiltere’ye giderek ticaret yaşamını orada sürdürdü.
İngiltere’de Nadir Modes’u kurarak tekstil dünyasına girer Safiye Hanım ve İrfan Bey, konfeksiyon piyasasında kendine iyi bir yer edinir. Çocuk giyiminde yarattığı bir modelin tam 35 bin adet satması, Safiye Hanım için gurur verici bir olay olur. İngiltere’nin iş dünyasında hızlı adımlarla ilerleyen Nadir Modes, Nadir ailesinin oğlu Asil Nadir’in şirketin başına geçmesi ile yeni bir kimlik kazanır. Wearwell adını alan şirket, İngiltere’nin çeşitli yerlerinde şubeler açarak satışlarını artırırken, ihracattan da payına düşeni almaya başlar.

Bu haber toplam 2184 defa okunmuştur