1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bir ilk: Engelli çocuklara ‘UYGULAMA EVİ’
Bir ilk: Engelli çocuklara ‘UYGULAMA EVİ’

Bir ilk: Engelli çocuklara ‘UYGULAMA EVİ’

Lefkoşa Eğitim ve İş Eğitim Merkezi içerisinde Turkcell Gönüllüleri tarafından yaptırılan ‘Uygulama Evi’ hizmete açıldı.

A+A-

Lefkoşa Eğitim ve İş Eğitim Merkezi içerisinde Turkcell Gönüllüleri tarafından yaptırılan ‘Uygulama Evi’ hizmete açıldı.

Engelli çocukların günlük ihtiyaçlarını karşılayabilme konusundaki  yetilerini geliştirecek ‘Uygulama Evi’nin açılışında duygusal anlar yaşandı.
Turkcell çalışanlarından oluşan ve gönüllü projeleriyle bugüne kadar 50 bin çocuğa ulaşan ‘Turkcell Gönüllüleri’ bu kez zihinsel engelli çocukların hayatını kolaylaştıracak önemli bir projeye imza attı.
‘Uygulama Evi’nin açılışına Lefkoşa Milletvekili Birikim Özgür, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Soner Öyken, Yakın Doğu Üniversitesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Mukaddes Sakallı, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcıları, veli ve öğrencilerin yanı sıra Turkcell Gönüllüleri katıldı.
Açılış konuşmalarının ardından “Uygulama Evi”nin ilk adımı atıldı, öğretmenler ilk uygulamalı eğitimini yaptı.


Ortalama 50 engelli öğrenci yararlanacak

Ortalama 50 öğrencinin yararlanacağı ‘Uygulama Evi’ içerisinde yatak, mutfak, dolap, ocak, bardak, tabak, çanak, çatal bıçak, ütü, elektrik süpürgesi gibi gereçler yer alıyor.
“Uygulama Merkezi”nde çocuklar, teorik derslerinden sonra ayakkabı bağlamaktan, yataklarını toplamaya, ütü yapmaktan, pencerelerini kapatmaya kadar gündelik hayata dair pratiklerini geliştirebilecek.

Soner Öyken: Bir ilk

Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Soner Öyken öğrencilerin günlük yaşamlarını kolaylaştıracak Uygulama Evi’nin hayata geçirilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Öğrencilerin ‘Uygulama Evi’nde kazanacaklarını becerilerin, ileriki yaşamlarında kendilerine önemli faydalar sağlayacağına dikkat çeken Öyken, “Adadaki ilk Özel Eğitim Merkezi olan okulumuzda, yine bir ilk olarak böylesi bir Uygulama Evi’ni yaşama geçirdiği için Turkcell Gönüllüleri’ne çok teşekkür ediyorum. Bizlerle işbirliğinden dolayı Yakın Doğu Üniversitesi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ne ayrıca takdirlerimi iletmek istiyorum. 70 son sınıf Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölüm öğrencisinin okulumuzda staj yapması bizler için son derece anlamlıdır” diye konuştu.
Yakın Doğu Üniversitesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Mukaddes Sakallı da gerçekleştirdiği konuşmasında Yakın Doğu Üniversitesi ile Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi arasındaki işbirliğine dikkat çekti, öğrencilerin merkezde yaptıkları stajla deneyim kazandıklarını anlattı.

Bu haber toplam 1711 defa okunmuştur