1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bir hekim daha darp edildi!
Bir hekim daha darp edildi!

Bir hekim daha darp edildi!

Tıp-İş, Erenköy Sağlık Ocağında bu sabah yaşanan darp olayı ile ilgili açıklama yaptı

A+A-

Erenköy Sağlık Ocağında görevi bir hekim bu sabah darp edildi. Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş)  Erenköy Sağlık Ocağında bu sabah yaşanan darp olayı ile ilgili açıklama yaptı. Yeni Sağlık Bakanını ve Hükümeti sağlık alanındaki sorunlarla yakından ilgilenmeye çağıran Tıp-İş, “Artık yeter, hekime şiddete hayır” diyerek darp olayını kınadı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

ARTIK YETER

Ülkemizdeki sağlık sisteminin sorunları hem hastalara hem de sağlık çalışanlarına sıkıntılar yaşatmaya devam etmektedir. 27 Temmuz 2015 günü Erenköy Sağlık Ocağında görevli meslektaşımız hasta yakınları tarafından darp edilmiştir. Hatırlanacağı üzere çok kısa bir süre önce başka meslektaşlarımıza da şiddet uygulanmıştı. Ülkemizde tüm eksiklik, aksaklık ve olumsuzluklara rağmen, hastaları için çalışan kamu sağlık çalışanlarına şiddet uygulanması sıklıkla rastlandığı için neredeyse toplum tarafından kanıksanan bir noktaya gelmiştir.

Erenköy Sağlık Merkezinde görevli meslektaşımız sabah erken saatlerde hayati tehlikesi olan bir hasta için arandı. On call ve nöbetçi olmadığı halde meslektaşımız, mesleki etik kurallar gereği en yakın hekim olduğu için birkaç dakika içinde hastanın yanına ulaştı. Hastayı yaşamda tutmak için hemşirelerle birlikte uygun şekilde kardiyopulmoner resüsitasyon uyguladı. Tüm gayretlere rağmen hasta kaybedildi.  Bir süre sonra hasta yakınları poliklinik görevini sürdüren meslektaşımızı tehdit edip boğazını sıktı.

Ülkemizde devlet eliyle yürütülen, hekimliği itibarsızlaştırma, hekim emeğini değersizleştirme, sağlık sistemindeki sorunların günahını hekimlerin ve çalışanların boynuna asma ve hekimleri hedef gösterme politikaları sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin en önemli nedenidir. Az ve ucuz iş gücü ile çok hizmet hedeflemenin sonucu şiddet olarak karşımıza çıkan hasta memnuniyetsizliğidir.

Yeni Sağlık Bakanını ve Hükümeti sağlık alanındaki sorunlarla yakından ilgilenmeye çağırır, sağlıkta tasarruf yapılamayacağını, özellikle acil hizmetlerdeki tasarrufun insan hayatına mal olacağını bir kez daha hatırlatırız.

Yurttaşlardan talebimiz ise, hekimlere ve sağlık çalışanlarına şiddet uygulamak yerine, memnuniyetsizliklerini Hükümete iletmeleri; daha kolay ulaşılabilir, daha düzenli ve güvenilir bir sağlık sistemi kurulması için yönetenlere baskı yapmalarıdır.

Biz hekimler mesleğimizi korkuyla değil, sevgi ve güvenle yapmak istiyoruz.

ARTIK YETER, HEKİME ŞİDDETE HAYIR!

Bu haber toplam 5268 defa okunmuştur