1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Bilişim Suçları Yasa Tasarısı”
“Bilişim Suçları Yasa Tasarısı”

“Bilişim Suçları Yasa Tasarısı”

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Bürüncük, “Bilişim Suçları Yasa Tasarısı” ile ilgili bilgi verdi

A+A-

 

“Kullanıcıların internette ne yaptığı izlenmeyecek”

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük, “Bilişim Suçları Yasa Tasarısı”nın siber suçlarla mücadele edebilmek için hazırlandığını kaydetti.

Bürüncük, dün “Bilişim Suçları Yasası” konusunda bir basın açıklaması yayınladı.

Bürüncük, Bilişim Suçları Yasa Tasarısı’nın, bilişim sistemine ve verisine yönelik ihlalleri kapsamı yanında; fikri haklara, bilgisayar program ve veritabanı üzerindeki haklara yönelik bilişim sistemleri aracılığıyla gerçekleştirilen ihlalleri kapsayacağını kaydetti.

Bürüncük, internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi, içerik, yer, erişim ve toplu kullanım sağlayıcılarının yükümlülük ve sorumlulukları; düzenlenen konular ile ilgili usule ilişkin işlemler ve yasa kapsamına giren fiiller ile ilgili idari para cezaları, idari yaptırımlar ve suç ve cezaların da yasa kapsamı içerisine alındığını ifade etti.

“Bilişim Suçları Yasa Tasarısı”nın Bakanlar Kurulu tarafından bu ay Cumhuriyet Meclisi’ne iletildiğini belirten Bürüncük, erişim sağlayıcılarının kullanıcıları ile ilgili sakladıkları sınırlı sayıdaki verinin yalnızca internet üzerinde işlenen suçlar ile mücadele amacı ile saklanıp kullanılacağını, hiçbir şekilde kullanıcılarının internette ne yaptığının izlemesini ya da gözetlemesinin yapılmayacağını vurguladı.

“Bilişim Suçları Yasa Tasarısı”nda erişimin engellenmesi kararının sadece mahkeme kararı ile olabileceği işaret edildiğini belirten Bürüncük, buna uymayan erişim sağlayıcılarına ise hapislik cezası öngörüldüğünü kaydetti.

Bu haber toplam 5181 defa okunmuştur